Share

Dacă cele mai mari salarii din România le au bucureștenii, la nivel județean Suceava intră în lista neagră cu cele mai mici salarii.

Institutul Național de Statistică arată că un angajat din București câștigă un salariu de 4.200 lei net în timp ce un  angajat din Suceava câștigă un salariu de 2.300 lei net. Acest aspect determină o migrație a forței de muncă spre capitală sau spre marile orașe Cluj, Iași, Brașov sau Timișoara.

 

„Cred că este și de bine și de rău. În economie sau în științele sociale se spune că depinde din ce parte privești lucrurile. Acum un an foloseam acest lucru într-o dezbatere la o conferință și spuneam că într-adevăr regiunea de Nord- Est și județul Suceava are un nivel al salariilor sub celelalte regiuni și acest lucru trebuie să ne dea de gândit.

Asta înseamnă o migrație a forței de muncă pentru că fiecare dintre noi ne dorim un salariu să spunem motivant sau venituri în măsura a ceea ce prestăm la un loc de muncă. Intervine fenomenul migrației fie la nivel inter-regional la nivel județean sau internațional, dar poate fi văzut și ca un element pozitiv în sensul în care investițiile directe urmăresc în acest moment țările sau regiunile unde nivelul salariilor este mai redus la o productivitate comparabilă cu ceea ce este în piețele cu venituri medii.

Dacă privim în ansamblu tot tabloul, ne mai trebuie infrastructură, o deschidere către piețele internaționale, discuții, comunicare cu investitorii, modul în care încercăm să îi atragem.

”Investitorii vin și atunci când sunt invitați”

Investitorii vin atunci când l-i se prezintă și elemente pozitive cât și cele negative sau modul în care noi putem să acoperim acele elemente negative și le putem îmbunătăți astfel încât un investitor să fie motivat să vină în regiunea noastră.

Partea de analiză este una importantă, dar cred că atunci când vine un investitor străin toate părțile interesate ar trebui să fie la aceeași masă să discute, fiecare să vină cu idei, cum putem ajuta și noi și cum putem implica acea investiție sau acea dezvoltare în peisajul local, regional sau județean.

Pe partea de comunicare și negociere mai este puțin de lucru, imi place să o numesc diplomație economică așa cum este în teorie ori acest lucru cred că trebuie profesionalizată în România nu neapărat doar la noi, dar potențialul nostru investițional acum poate nu neapărat văzut ca în literatura de specialitate dar avem un potențial tocmai prin acest decalaj al veniturilor”, a declarat Gabriela Prelipcean, profesor economist la USV pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava

Aceste statistici nu sunt  deloc îmbucurătoare pentru suceveni, având în vedere că ei consideră că prestează multă muncă iar salariile nu sunt pe măsură.

”Ce optimism să mai aibă tinerii și nu doar ei, oamenii care în general muncesc, când primesc un salariu cu care abia te descurci lunar cu el?”

„ Noi am fost tot timpul lăsați la urmă dacă pot spune așa și sincer nici nu mă miră această statistică despre care ați spus. De aceea mulți din zona noastră pleacă în străinătate pentru a munci. Pentru că vor să strângă un ban, aici salariile sunt mici, multă muncă și cheltuielile mari. E corect? Eu nu cred că este corect absolut deloc.

Ce optimism să mai aibă tinerii și nu doar ei, oamenii care în general muncesc, când primesc un salariu cu care abia te descurci lunar cu el? Să nu mai zic că nu ai de unde să faci economii pentru a construi o casă sau să iți iei o mașină care de altfel este o necesitate în ziua de azi. Normal că pleacă în altă țară unde se câștigă mai bine și nu mai vin cu anii în România.

Și da, pleacă dezamăgiți de sistem, nu pleacă pentru că aici e roz. Și la rândul copiilor, suferă și părinții pentru că le este dor de ei și bunicii și tot așa.”, a declarat un cetățean din Suceava pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava

 

 


Share
Citeste si   Ce spun PRIMARII din județul SUCEAVA după ALEGERILOR locale! Mugurel BOCANCEA, primar Todirești: ”Mulțumesc LOCUITORILOR din Todirești, echipei mele și domnului președinte Gheorghe FLUTUR”
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ