Share

Medicii din SUA au reuşit să transplanteze rinichi de la donatori purtători ai virusului hepatitei C către pacienţi aflaţi pe lista de aşteptate.

Deşi au contractat virusul şi pacienţii, medicii au reuşit să îi vindece cu succes. Noua tehnică ar putea ajuta la scurtarea timpului de aşteptare pentru transplantarea anumitor organe.

În 2016, Penn Medicine a lansat un test clinic pentru observarea efectelor transplantării rinichilor de la donatori purtători ai virusului hepatitei C la pacienţii aflaţi pe lista de aşteptare, care au optat pentru acest tip de transplant, informează Science Daily.

Citeste si   Frig CRUNT în Spitalul SOCOLA! Pacienții și cadrele medicale TREMURĂ de FRIG în saloane

În urma transplantului, pacienţii au fost trataţi cu ajutorul terapiei antivirale pentru distrugerea virusului.

,,Am început testele în speranţa că vom avea succes, astfel vom reuşi să descoperim noi posibilităţi de transplantare a organelor,” a declarat David S. Goldberg, asistent şi profesor în cadrul Medicine and Epidemiology, University of Pennsylvania. ,,Anterior, donatorii infectaţi cu virusul hepatitei C erau scoşi de pe liste, fiind considerat riscul mult prea mare. Datele noastre preliminare demonstrează că există posibilitatea distrugerii virusului contractat în urma transplantului,’‘ adaugă el.

Citeste si   Frig CRUNT în Spitalul SOCOLA! Pacienții și cadrele medicale TREMURĂ de FRIG în saloane

Participanţii din cadrul studiului se aflau pe lista de aşteptare pentru transpantul de rinichi de peste un an şi jumătate. În prima parte a studiului, 10 pacienţi au primit transplantul. La trei zile după operaţie, aceştia au fost testaţi pentru virusul hepatitei C, rezultatele fiind pozitive la toţi cei 10 pacienţi.

Citeste si   Frig CRUNT în Spitalul SOCOLA! Pacienții și cadrele medicale TREMURĂ de FRIG în saloane

Participanţii au fost trataţi cu medicamete orale (Zepatier) pentru distrugerea virusului, timp de 12 săptămâni. În urma tratamentului, toţi pacienţii au fost vindecaţi de virusul hepatitei C, conform descopera.ro.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ