Share

În luna mai, anul 2016, o serie de firme din zona Roman sau din alte zone, au solicitat direcției specializate din Primăria Roman Certificate de Urbanism, în scopul realizării unor investiții.

Astfel, pe data de 27 mai 2016, reprezentanții HOLCIM SA au solicitat Certificat de Urbanism în vederea realizării unor silozuri de depozitare ciment, pe strada Nordului, nr. 4.

Autorizația de Construire a fost eliberată pe data de 13 octombrie 2016, lucrările de amenajare fiind programate în lunile care urmează.

Citeste si   Alertă în județul Neamț, un bărbat căzut în apa Siretului e căutat de pompieri

Valoarea investiției este de 2.449.490 lei.

În luna ianuarie 2017, HOLCIM a primit autorizații de construire pentru două obiective care pregătesc baza pe care o va realiza la Roman.

Astfel, pe data de 09.01.2017, HOLCIM primește autorizația de construire nr. 1, pentru realizarea „Racord electric terminal str. Nordului”, lucrare în valoare de 162.070 lei.

Citeste si   Coronavirus România, bilanț oficial 30 iunie. Cifrele, în creștere: sute de noi cazuri, 17 decese

Pe data de 20.01.2017, HOLCIM SA primește autorizația de construire nr. 5, pentru „Modificare linii ferate industriale”, pe str. Nordului, nr. 4, lucrare evaluată la 490.000 lei.

„Holcim Romania este membra a grupului LafargeHolcim, care s-a născut in urma fuziunii intre egali dintre Lafarge si Holcim in 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinata, Grupul rezultat in urma fuziunii își propune sa intre într-o noua era de tehnologii si inovații de vârf in industria materialelor de construcții, pentru a face fata provocărilor secolului 21”, se arată pe pagina oficială a grupului HOLCIM România.

Citeste si   UPDATE la bilanțul coronavirus România, 27 iunie. 325 de noi cazuri. Au fost efectuate mai mult de 12.000 de teste în ultimele 24 de ore

În zona Moldovei, municipiul Roman ar deveni, prin această investiție, singura localitate cu obiective HOLCIM, toate investițiile grupului fiind amplasate numai în Transilvania, pe granița de Vest a României, în jurul Ploieștiului și la Craiova.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ