Share

Stațiunea Slănic Moldova se vinde la bucată

Unele dintre complexurile și clădirile emblematice ale stațiunii Slănic Moldova au fost scoase la vânzare recent de proprietarii lor.

Multe dintre ele sunt la cheie și ar putea fi puse în circuit imediat, în timp ce altele ar avea nevoie de reparații serioase, motiv pentru care au un preț de achiziție destul de mic.

Cel mai scump se vinde un complex hotelier cu 4,8 milioane de euro, care are și piscină, pizzerie, cafenea, săli de fitness și chiar și un club de discotecă. Totul se vinde mobilat și utilat, iar proprietarul „aruncă” și un bonus: o vilă de 240 mp construiți și 1.100 mp curte, lipită de complexul hotelier.

Citeste si   În județul IAȘI s-au ocupat peste 17.000 dintre locurile de VACCINARE disponibile până pe 31 ianuarie

A doua cea mai scumpă proprietate, 1,8 milioane de euro, este chiar în centrul stațiunii

Ceva mai ieftine sunt alte două clădiri, una din zona termală, cealaltă din zona parcului, fiecare fiind evaluată la 600.000 de euro, în timp ce Complexul Cerdac, aflat la intrarea în stațiune, compus din patru clădiri, cu teren aferent, dar în stare de degradare și mare nevoie de renovări, se vinde pentru 543.000 de euro.

Citeste si   DESCINDERI ale Corpului de Control al M.T. la Compania Națională de DRUMURI! Urmează DRDP IAȘI!?

Primarul din Slănic Moldova, Gheorghe Baciu: „Noi nu ne putem pronunța asupra prețurilor de vânzare, dar pe undeva dacă se vând și există interes de cumpărare, așa cum am înțeles, înseamnă că stațiunea devine atractivă. Pentru că avem acest ajutor de minimis pe care îl putem oferi investitorilor, adică o reducere cu 59 la sută a taxelor și impozitelor pentru 2-5 ani, eu am mers la numeroși investitori și le-am prezentat această oportunitate. Cu toții ne-am bucura să fie activitate economică și să existe și bani la bugetul local”.

Citeste si   În județul IAȘI s-au ocupat peste 17.000 dintre locurile de VACCINARE disponibile până pe 31 ianuarie

Edilul local nu a precizat care sunt investitorii interesați de achiziția unor clădiri, dar a menționat că este la curent cu ce se tranzacționează.

Un element important este faptul că, la momentul actual, administrația locală din Slănic Moldova deține licență asupra izvoarelor minerale și din acest motiv, oricine investește în localitate se va putea bucura, în condiții corecte, de această resursă a stațiunii.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ