Share

Comportamentul huliganic și dictatorial al viceprimarului de Iași Radu Botez arată cât preț pune ALDE Iași pe ideea de democrație, pe ideea de dezbatere

Pur și simplu, viceprimarul i-a pus mâna în gât unui consilier liberal. Înseamnă că un om simplu care vrea să-i vorbească trebuie să-și facă de trei ori cruce și să se întrebe dacă mai ajunge sănătos acasă.

Radu Botez, ieșeanul de 57 de ani, născut în Iași, poreclit ”Neamțul” (din cauza figurii blonde probabil, dar și din cauza faptului că deține cetățenia germană, alături de cea română), Viceprimarul Iașului, din partea ALDE, se pricepe, foarte bine  să înșele statul român.

A început cu firma Construct-Design SRL, al cărei obiect de activitate îl constituie lucrările de construcții la clădiri nerezidențiale și rezidențiale, la care Radu Botez este acționar alături de Costică Japa (deținător și alfirmei de construcții metalice Tehnopres SA unde are acționari notorii ca Harabagiu Valentin sau Vasile Toma etc) și Olteția Dabija, datorează statului român circa 3 milioane lei (mai exact 2 819 868 lei).

Radu Botez a mai reușit ca asociat în 6 firme, să le falimenteze pe toate

Sunt de notorietate colaborările păguboase pentru stat, dintre Radu Botez și Mihai Chiteală (Alex Sistem SRL) și Cristina Răuțu (CD-Total  Imobiliar SRL). Alte firme puse pe butuci de priceputul politican și om de afaceri Radu Botez sunt Coralimex SRL, Domenii Viticole SRL, Basil SA.

Acum doi ani, când a avut loc cea mai amplă dezbatere din Iași, legată de Autostrada Unirii, Radu Botez  a reușit perfomanța să-i enerveze pe toți: ba că nu pot fi accesați bani pentru Autostrada Unirii, ba că aceasta nu prea are importanță europeană, ba ca autoritățile ieșene să suporte costul studiului de fezabilitate pentru cei 70 km ai viitoarei autostrăzi care sevor aflape teritoriul Județului Iași.

Acesta ar fi costat 10 milioane euro, iar cosntrucție efectivă la 400 milioane euro. Având în vedere ce firme a falimentat Radu Botez, înm domeniul construcțiilor și câți bani datorează, este ușor să ghicim cât de mult ar fi băgat mâna în banii de autostradă.

Citeste si   Rata de infectare cu SARS-COV2 în județul IAȘI! 3 localități se află în SCENARIUL ROȘU

Viceprimarul Radu Botez, plătit regește de statul român pe care îl fură ori de câte ori are ocazia,  a reușit de curând să arate că nu a învățat nimic din democrația românească

Cu atât mai grav cu cât susține că a trăit o vreme în Germania. Cel puțin, ultima sa atitudine publică îi arată o față mai puțin plăcută, aceea de huligan care se visează un fel de dictator de Copou.

Înainte de pauza de consultări, Viceprimarul Radu Botez a catalogat drept “o prostie” un proiect al liberalului Răzvan Timofciuc pentru analizarea posibilității de a realiza sensuri giratorii în mai multe zone din oraș.

După 6 FALIMENTE a ajuns VICEPRIMAR! Radu BOTEZ, “neamțul” din fruntea Primăriei IAȘI

Consilierul local PNL Răzvan Timofciuc a declarat:

”Într-un cadru democratic, nu voi răspunde niciodată violenței cu violența. Este descalificabil utilizarea violentei de către dl. Radu Botez, viceprimar și candidat ALDE la Primăria Iasi, astăzi, în ședința de CL. Sub privirea îngăduitoare a primarului și viceprimarului PSD. Dl. Radu Botez ar trebui să-și dea demisia și să se retragă din viața publică.

Majoritatea PSD-ALDE-Chirica te bate la propriu dacă ai puncte de vedere divergente. Democrația înseamă dezbatere, puncte de vedere diferite, argumente, nu utilizarea violentei pentru a-ți impune punctul de vedere. Un astfel de comportament huliganic nu are ce căuta în Consiliul Local. Sincer, ma încearcă și un sentiment de compasiune, e un om foarte tulburat”

viceprimarul-radu-botez-va-candida-la-primaria-iasului-din-partea-aldeReplica Viceprimarului Radu Botez a avaut darul să minimalizeze gravitatea gestului său:

Nici vorbă de așa ceva. A fost o mână părintească pe gulerul hainei, nici nu l-am atins. Nu am mai rezistat deoarece a început să adreseze injurii în sensul de ”măi nesimțitule”. Se poate vedea și pe filmări. Eram la ședință, era toată lumea prezentă, nu putea să existe o bătaie. Doar am trecut pe lângă el, mi-a adresat ”măi nesimțitule” deoarece eu i-am spus că a venit cu niște prostii de propuneri pe ordinea de zi, care nu se puteau realiza”.

Citeste si   Premierul Florin Cîțu: ”România este pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen”

Faptul că l-a apucat de gât pe Răzvan Timofciuc,  consilier local PNL, în pauza ședinței de Consiliu Local, arată că Radu Botez este violent

Întrebat, cum comentează, Radu Botez spunea ceva de ”o mână părintească, pe gulerul hainei”, de faptul că așa a încercat el să îi arate colegului de la PNL că susținea ”prostii”. ”Prostiile” erau propuneri pentru plenul Consiliului Local, legate de amplasarea unor sensuri giratorii în puncte din Iași, a căror discutare în ședința Consiliului Local fusese impusă prin decizia unei instanțe de judecată.

Așadar, avem un ales local, viceprimarul celui de-al doilea municipiu ca importanță după București, care crede că poate să strângă de gât un consilier local când acesta pune în discuție proiecte, cu drept oferit de instanța de judecată. Este evident că instanța a dat verdictul fiindcă a constatat faptul că, în mod eronat, acele proiecte nu ajunseseră pe ordinea de zi a Consiliului Local.

ȚEAPĂ de aproape 3 milioane lei dată statului român de VICEPRIMARUL Iașului, Radu BOTEZ

Comportamentul de huligan al viceprimarului Radu Botez este așadar, premeditat

Comportamentul acesta arată că Radu Botez, care țintește Primăria Iași vrea să fie un dictator în toată regula. Azi, îi pune mâna în guler unui consilier local cine garantează că mâine nu va pune mâna pe vreo armă?

A propos, l-a verificat cineva pe acasă, pe domnul Botez?  Faptul că are dublă cetățenie poate să îi dea acestuia dreptul să poarte armă, în virtutea legii germane, pe care autoritățile române trebuie să o respecte, fiindcă Germania e, ca și România, membră a UE. Poate, în calitate de cetățean român, să dețină, cu permis, o armă neletală.

Dacă mâine poimâine Radu Botez spune la fel ca acel parlamentar Cătălin Rădulescu, despre faptul că are sub pat vreun Kalashnikov (sau Mauser?) și că ar vrea să impună legea în Iași cu el?

Citeste si   February’s Moonstruck! Ediția a V-a a concursului de FELICITĂRI și scrisori de DRAGOSTE în limba engleză

În Germania, în februarie 1933, naziștii au dat foc Parlamentului –Reichstag, pentru că nu dețineau majoritatea și li se blocau proiectele.

În prag de implozie, ALDE îl propune candidat la Primaria IASI pe actualul viceprimar, Radu BOTEZ

Ori are de  gând domnul Botez să pună Poliția Locală să ia oamenii direct de pe stradă din te miri ce motive?

În Iași, se știe că fostul primar Nichita se folosea de Poliție să-și supravegheze amanta, în timp ce era posibil ca în același timp un cetățean chiar să fi avut nevoie de ajutorul forțelor de ordine.

E clar că Herr Botez se crede un soi de ”Reichsführer” de talia nazistului Hermann Göring sau un fel de atoateștiutor ca alt nazist, șeful criminalei organizații  SS Heinrich Himmler ! Aceștia puteau trimite zeci de mii de nevinovați în lagăr numai cu un semn făcut cu coada ochiului!

Că Herr Botez se visează un soi de ”gauleiter” (locțiitor trimis de conducerea nazistă într-un teritoriu ocupat), se poate vedea și din faptul că acesta și-a construit buncăr antiatomic

Adică, deja se vede mare lider care va lupta cu forțe atât de mari,  pentru binele ieșenilor, încât se va adăposti într-un buncăr!

Radu Botez a început ”promițător” ca dictator, punându-i mâna în guler unui coleg politician liberal, care are un anumit statut, de ales local. Oare are de gând să câștige alegerile inventând un marș asupra Romei, cum o făcuse Benito Mussolini, viitorul dictator al Italiei în octombrie 1922?

 Oare ce ar păți un biet ceățean, simplu, care ar veni la actualul viceprimar Radu Botez (care aspiră să fie primar), cu o petiție? Ar fi jucat în picioare la propriu?

Vedem mesaje care arată pericolul fumatului pe pachetele de țigări, există ordine de restricție pentru soți violenți, oare pentru un politician violent ce trebuie ? Să i se dea cumva o decorație?


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ