Share

Pe listele permanente a două secții de votare din comuna Moșna, județul Iași, nu a votat până duminică după-amiază aproape nimeni, majoritatea alegătorilor fiind persoane din Republica Moldova cu dublă cetățenie, au informat reprezentanții secțiilor respective, scrie agerpres.ro

La secția de votare 539 din localitatea Moșna, 1.605 alegători figurează, conform președintei secției, pe listele permanente însă doar patru persoane au votat, pe lista suplimentară, iar 29 s-au prezentat la urne în Republica Moldova.

Citeste si   Primarul comunei CIORTEȘTI, Alina APOSTOL a fost depistat POZITIV cu virusul SARS -COV -2

“Au votat la Chișinău, nu aici. La alegerile locale a fost mai rău, nu a fost nimeni”, a menționat jurnaliștilor Rodica Diaconu, președinta secției de votare 539.

La a doua secție de vot din comună, nr. 540, sunt înscrise 1.800 de persoane pe listele permanente, fiind doar 40 de persoane care au votat, pe liste suplimentare, a spus Ionel Adochiței, locțiitor al președintelui secției.

Citeste si   Gabriel HARABAGIU își va continua AFACERILE la vârful Primăriei IAȘI din postura de ADMINISTRATOR PUBLIC al IAȘULUI

Potrivit primarului, Georgel Popa, în comuna Moșna sunt 11.000 de locuitori, 9.000 dintre aceștia fiind persoane din Republica Moldova cu dublă cetățenie.

“Ne bucurăm că avem mai mulți din Republica Moldova cu cetățenie română care aleg comunitatea noastră. Știm cu toții că satele românești sunt goale. Noi am considerat că e un câștig. Deocamdată moldovenii nu s-au stabilit aici. Noi îi administrăm, nu îi organizăm”, a afirmat primarul comunei Moșna.

Citeste si   Parlamentarii LIBERALI fac scut pentru protejarea AVERILOR ilicite! Senatorul Laura SCÂNTEI, susținătoare în prima LINIE

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ