comunicat de presă

Asociatia Comunicare Sociala în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Complexul Muzeal Moldova Iași, PALAS Iasi

desfășoară în perioada

05 octombrie 2018 – 01 ianuarie 2019

proiectul,

Iasi Centenar: „Marea Unire prin ochii presei de la 1918”

Prin proiect au fost realizate 12 panouri care, prezintă sub forma unei expoziții, 12 momente din “facerea” Marii Uniri.

Aceste momente au fost surprinse în articole de către presa de la 1918, iar echipa de proiect le-a extras din arhive. Imaginile au fost prelucrate grafic și vor fi prezentate din punct de vedere artistic, sub forma unei galerii de fotografie!

Ce ne dorim…

Printr-un efort comun al tuturor părților implicate în realizarea și prezentarea galeriei, ne dorim să dăm viață într-un format cât mai concludent pentru realitățile actuale, gândurilor și acțiunilor întreprinse acum 100 de ani de înaintașii noștri. Gânduri și acțiuni care au avut ca rezultat obținerea acestui deziderat de importanță fundamentală pentru națiunea română: actul istoric al MARII UNIRI de la 1918!!!“, a declarat Roxana APETREA, coordonatorul proiectului.

Galeria va fi prezentată în următoarele locații:

  1. Mitropolia Moldovei si Bucovinei: 05 – 12 octombrie
  2. Palatul Culturii: 12 octombrie, la ora 15.30 va avea loc VERNISAJUL expoziției. Expoziția va putea fi vizitată la Palatul Culturii până în data de 22 octombrie
  3. Sala Pașilor Pierduți: 22 octombrie –  26 noiembrie
  4. Palas: 26 noiembrie – 06 decembrie
  5. UMF Iași: 06 decembrie – 14 decembrie (Zilele UMF-ului)
  6. Primăria Iași: 14 decembrie 2018 – 01 ianuarie 2019

Echipa de proiect împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Iași (ISJ Iași) a stabilit un calendar al prezentării proiectului în liceele ieșene!

LĂSAȚI UN MESAJ