Share

Ministerului Educației Naționale oferă elevilor premiați la olimpiadele naționale și internaționale un loc într-o tabără la mare, la Eforie Sud, într-una din cele cinci serii organizate în intervalul 10 iulie-25 august 2017.

Este vorba despre 22 de locuri alocate județului Iași, în funcție de numărul elevilor olimpici din fiecare județ. Astfel, cei mai mulți elevi premiați la nivel național și internațional provin din București – 285, acesta fiind urmat de județul Iași, cu 110 elevi premiați, județul Cluj cu 93 de elevi premiați, de Timiș cu 53 elevi premiați sau de Suceava, cu 52. (date furnizate de M.E.N. – iunie 2017)

Astfel, elevii ieșeni care au obținut premiile I, II, III și mențiuni la olimpiadele internaționale și premiile I, II și III la olimpiadele naționale în anul școlar 2016-2017 vor petrece o săptămână la malul mării.

Județul nostru ocupă un loc de frunte și în acest clasament, în care se regăsesc și 18 județe cu mai puțin de 20 de elevi premiați/județ.

”Excelența în educație este, cu certitudine, o constantă a învățământului preuniversitar ieșean, care își reconfirmă valoarea. Numărul mare al elevilor olimpici premiați la discipline de cultură generală, dar și din domeniul artistic, sportiv este dovada unui învățământ de calitate orientat mereu către cultivarea potențialului elevilor noștri” a subliniat prof. Dr. Genoveva Aurelia FARCAȘ, Inspector Școlar General.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ