Share

Măsurătorile cu privire la monitorizarea nivelului poluării realizate de angajații Agenției pentru Protecția Mediului Iași indică statistici îngrijorătoare

Măsurătorile recente cu privire la la stațiile de monitorizare a nivelului poluarii din Iași prezintă o situație îngrijorătoare. Ieșenii sunt în pericol din cauza unor substanțe chimice periculoase pentru organism care în timp pot provoca boli grave precum cancerul.

Iașul, cel mai poluat oraș din România, potrivit măsurătorilor oficiale ale Comisiei Europene

Citeste si   Congresul Național al Asociației Române Romtransplant Ediția a 11-a, Online via ZOOM 22-26 septembrie, 2020

Măsuratorile oficiale ale Comisiei Europene au stabilit că Iașul este orașul cel mai poluat din România, cu o cantitat de factori poluanți de 54 micrograme/mc de aer, adică foarte mult peste limitele admise de Uniunea Europeană.

Pentru a estompa aceste probleme într-o oarecare măsură, multinaționale franceze au dezbătut, în luna octombrie, la Primăria Iași soluții alternative cu privire la mobilitatea urbană.

Citeste si   El este MARICEL POPA, cel mai SLAB președinte al județului IAȘI

Iaşul a fost primul oraş ales în acest sens de către Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România (CCIFER). Discuțiile au fost inițiate de CCIFER în contextul aparitiei unor noi tipuri de autoturisme (electrice, autonome), modalitati de transport (car-sharing), constrângeri de mediu și urbane (parcări, orașe mai curate) care impun o conștientizare la nivelul utilizatorilor finali, a colectivităților locale și a companiilor.

Potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme, sunt înmatriculate în judetul Iași până în 10 vehicule electrice. În acelasi timp, pe raza municipiului există 11 stații de alimentare electrică.

Citeste si   Care este scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, valabil pentru începutul de an școlar
Specialiștii de mediu spun că problema principală a poluării ar fi numărul crescut de mașini second hand și traficul intens

Primarul Mihai Chirica a declarat că administrația ieșeana este interesată de tot ce înseamnă implementarea de soluții, idei, concepte care pot stimula mobilitatea urbană.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

1 COMENTARIU

  1. Chestia asta e și datorită infrastructurii. Dacă la orele de vârf se merge doar bara la bara automat consumul creste și noxele odată cu el . Deci sa ma ia in calcul și fluidizarea traficului nu numai taxe . Dacă masinile vechi nu dispar sau cu banii colectați nu fac absolut nimic pentru mediu cu ce ajuta taxa?

LĂSAȚI UN MESAJ