Share

Pe data de 30 iulie în cadrul Ședinței de Consiliu Local s-a discutat proiectul de hotărâre privind înființarea unei Asociații Metropolitane de Transport Public.

Cred că este un pas extrem de important pentru locuitorii din jurul Iașului și un fundament solid pentru a atrage viitoare finanțări europene”, a declarat primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, în timpul ședinței.

Construirea unei rețele mitropolitane de trasport public ar aduce îmbunătățiri semnificative pe plan regional. În prezent există 15 localități implicate în acest proiect.

Deplasare în condiții de siguranță și confort a pasagerilor constituie unul dintre obiective importante ale proiectului. De asemenea, se va susține dezvoltarea economică a localităților partenere prin realizarea unor servicii de transport moderne.

Citeste si   Patru unități de ÎNVĂȚĂMÂNT din județul IAȘI au solicitat suspendarea CURSURILOR în modalitatea ”faţă în faţă”

La nivelul comunității locale dezvoltarea sferei economico-sociale este prioritară pentru autorități

După votarea și semnarea acordului de asociare din partea tuturor celor care devenim membrii în această asociație de Dezvoltare Intercomunitară trebuie în primul rând să ne facem strategia de mobilitate pentru toată zona urbană funcțională.

Aceasta include astăzi 15 localități dar sunt sigur că vor veni și altele. Noi am demarat elaborarea strategiei de mobilitate urbană pentru Iași și zona metropolitană, va fi documentul fundamental prin care vom putea începe proiecte cu finanțare europeană.

Integrarea sistemului de transport public cu zona metropolitană beneficiază în momentul de față și de un studiu făcut de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, document de bază ale acestei  asocieri. Sigur vom încerca să aducem fiecare localitate mai aproape de Iași, atât prin achiziția de transport în comun dar și prin elaborarea unui plan unic de transport între noi și cele 14 localități despre care vorbim în momentul de față.

În urma întâlnirilor repetate pe care le-am avut în zona Metropolitană în ultima perioadă și în ultima lunăl, principala problemă a localităților din jurul nostru este legată de mobilitate iar în urma consultărilor pe care le-am avut la nivelul consultărilor europene, prncipalele proiecte ce vor fi finanțate vor fi cele de mobilitate”,  a declarat primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica.

 

 

Citeste si   4.902 cazuri NOI de PERSOANE infectate cu SARS – CoV - 2 la nivelul ROMÂNIEI

Share

LĂSAȚI UN MESAJ