Share

Adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017 reprezintă un moment trist pentru Moldova. NEPUTINȚA MEDIULUI POLITIC IEȘEAN ȘI-A SPUS ÎNCĂ O DATĂ CUVÂNTUL!

Cu 208 voturi pentru și 105 împotrivă, Parlamentul României a votat pe 7 februarie Legea bugetului de stat pentru anul 2017.
Văzut ca „optimist” sau „exagerat de optimist” în privința veniturilor, bugetul Guvernului PSD a fost discutat din diverse perspective.
Nici unul din cele 46 de amendamente care priveau Iașul (municipiul și județul) nu a fost aprobat.
Cât privește autostrada Iași-Târgu Mureș, construcția acesteia se amână sine die.
Nouă ne-au atras atenția în principal alocările bugetare pentru Moldova, în particular pentru Iași. Resursele prevăzute în bugetul central pentru proiectele publice de la nord de Milcov sunt ridicol de mici.
Dincolo de războiul declarațiilor politice în care sunt angrenați parlamentariii puterii și opoziției, rămâne realitatea că Guvernul Grindeanu desconsideră Iașul și Moldova.
Spre exemplu, nici unul din cele 46 de amendamente care priveau Iașul (municipiul și județul) nu a fost aprobat.
Cât privește autostrada Iași-Târgu Mureș, construcția acesteia se amână sine die.
 
Mai mult chiar, ministrul de finanțe, moldovean doar prin naștere și domiciliu (?), a afirmat în timpul dezbaterilor din Comisia reunită pentru Buget-Finanțe a Parlamentului, de la sfârșitul săptămânii trecute, că această autostradă nu se va face vreodată, că Guvernul nu aruncă banii pe fereastră.
Spitalul Regional de Urgență nu există pentru Guvern.
Asta după ce, în campania electorală, președintele PSD susținea că va face nu patru, ci opt spitale regionale de urgență.
Din păcate, parlamentarii din Moldova nu reușesc să facă alianțe solide nici măcar în interiorul aceluiași partid, necum să colaboreze pentru susținerea unor proiecte esențiale pentru oamenii de aici. Par să primeze interesele grupului dominant, deciziile luându-se de regulă netrasparent, fără o minimă consultare a celorlalți.
Adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017 reprezintă un moment trist pentru Moldova. O întreagă regiune este condamnată la subdezvoltare, este umilită de o putere preocupată de alte lucruri, nu de buna guvernare. – AGORA Think Club

Share
Citeste si   Au fost emise ORDINELE de constatare a ÎNDEPLINIRII condițiilor LEGALE de constituire a CJ Iași și CL Iași
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ