Un raport european scoate în evidenţă minusurile şi plusurile dimensiunii culturale şi creative a Iaşului

”Monitorul oraşelor culturale şi creative” a fost lansat recent de către Comisia Europeană şi cuprinde 190 de oraşe din 30 de ţări (statele membre UE, alături de Elveţia şi Norvegia). Analiza municipiilor a fost realizată de către serviciul ştiinţific şi de cunoaştere al Comisiei. Instrumentul a fost creat pentru a compara şi stimula potenţialul creativ şi cultural al oraşelor europene.

Citeste si   Un primar PSD, dosar penal pentru braconaj! Polițiștii i-au confiscat două arme de vânătoare

 Municipiile au fost împărţite în cinci clasamente, în funcţie de populaţie

Iaşul ocupă poziţia 34 din 40 de oraşe care au o populaţie cuprinsă între 250.000 şi 500.000 de locuitori. Clujul şi Timişoara sunt mai sus în ierarhie, în același clasament, ocupând locurile 25 şi respectiv 31.

Topul a fost realizat în funcţie de 29 de indicatori individuali de performanţă, grupaţi în trei categorii: dinamism cultural, economie creativă şi mediu propice.

Citeste si   VIDEO Un șerif american, alături de protestatari după moartea lui George Floyd

Alte oraşe din ţară incluse în clasamentele aferente numărului de locuitori sunt Bucureştiul, Sibiul şi Baia Mare: Iaşul are o dimensiune culturală şi creativă mai mare faţă de ultimul oraş menţionat, dar inferioară celorlalte două.

 „Iaşul, cel mai mare oraş din estul României, este un centru educaţional important al ţării. Oraşul a fost un punct de trecere al celor mai importante rute comerciale care conectau Polonia, Ungaria, Rusia şi Constantinopol. Una dintre principalele atracţii este Palatul Culturii“, se arată pe pagina dedicată Iaşului în clasamentul realizat.

Citeste si   Șeful ONU solicită investigarea violenței poliției în cazul protestelor din SUA
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ