Share

Un raport european scoate în evidenţă minusurile şi plusurile dimensiunii culturale şi creative a Iaşului

”Monitorul oraşelor culturale şi creative” a fost lansat recent de către Comisia Europeană şi cuprinde 190 de oraşe din 30 de ţări (statele membre UE, alături de Elveţia şi Norvegia). Analiza municipiilor a fost realizată de către serviciul ştiinţific şi de cunoaştere al Comisiei. Instrumentul a fost creat pentru a compara şi stimula potenţialul creativ şi cultural al oraşelor europene.

Citeste si   4.724 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

 Municipiile au fost împărţite în cinci clasamente, în funcţie de populaţie

Iaşul ocupă poziţia 34 din 40 de oraşe care au o populaţie cuprinsă între 250.000 şi 500.000 de locuitori. Clujul şi Timişoara sunt mai sus în ierarhie, în același clasament, ocupând locurile 25 şi respectiv 31.

Topul a fost realizat în funcţie de 29 de indicatori individuali de performanţă, grupaţi în trei categorii: dinamism cultural, economie creativă şi mediu propice.

Citeste si   VIDEO - Imagini revoltătoare - Îmbrânceli între oamenii care așteaptă la coadă la spital. Aglomerație, așteptare în ploaie

Alte oraşe din ţară incluse în clasamentele aferente numărului de locuitori sunt Bucureştiul, Sibiul şi Baia Mare: Iaşul are o dimensiune culturală şi creativă mai mare faţă de ultimul oraş menţionat, dar inferioară celorlalte două.

 „Iaşul, cel mai mare oraş din estul României, este un centru educaţional important al ţării. Oraşul a fost un punct de trecere al celor mai importante rute comerciale care conectau Polonia, Ungaria, Rusia şi Constantinopol. Una dintre principalele atracţii este Palatul Culturii“, se arată pe pagina dedicată Iaşului în clasamentul realizat.

Citeste si   Dosarul de omor cu 17 victime în cazul spirtului contrafăcut ajunge în instanță. CE riscă vinovații

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ