Share

Numărul de infectări COVID-19 creşte într-un ritm alert în municipiul Iaşi

Rata de incidență pe municipiu este acum de 2,8 la mia de locuri, aici fiind incluse şi cifrele raporate în focare. Dacă în următoarele zile se înregistrează o medie de peste 80 de cazuri pe municipiu, atunci rata de incidență ajunge la 3 la mia de locuitori, situația în care se va lua în discuţie carantinarea oraşului.

„Rata incidenței este de 2,8 la mia de locuitori cu tot cu focarele care au fost înregistrate pe raza municipiului Iași. În momentul în care incidența ajunge la 3 la mia de locuitori, legislația prevede că autoritățile trebuie să solicite puncte de vedere bine documentate din partea instituțiilor medicale, în speță Direcția de Sănătate Publică (DSP). În funcție de ceea ce spun epidemiologii, autoritățile pot lua măsuri restrictive”, au declarat reprezentanții Prefecturii Iași.

Următoarele două zile sunt decisive

Situaţia de la nivelul unei localităţi este evaluată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) la propunerea DSP şi, dacă se avizează favorabil, procedura vizează sesizarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Citeste si   Primarul comunei CIORTEȘTI, Alina APOSTOL a fost depistat POZITIV cu virusul SARS -COV -2

Carantina zonală se instituie prin ordin şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă în baza hotărârii CJSU. O carantină zonală este valabilă pentru cel puţin 14 zile, moment în care trebuie făcută o nouă evaluare a situaţiei locale.

 „Sunt semnale că am putea atinge indicele de infectare de 3 la mie în zilele următoare, nu înainte de joi, desigur, dacă se menţine acest trend, cu peste 3.000 de cazuri la nivel naţional, din care 150 în judeţul Iaşi şi 60-70 de cazuri pe municipiu. O medie de 80 de cazuri pe zi, luni şi marţi ne aruncă în scenariul roşu.

Trebuie să aşteptăm raportările. Totuşi, înainte de cifre, voi convoca mâine (n.r. – azi) un Comitet Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza situaţia”, a declara viceprimarul Radu Botez, cel care a preluat temporar atribuţiile de primar după ce Mihai Chirica a fost testat pozitiv vinerea trecută.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ