Share

Școala geografică românească a obținut LOCUL I la Olimpiada Internațională de geografie din Quebec, Canada, 2018

În anul Centenar al marii Uniri, geografia românească preuniversitară strălucește, urcând țara noastră pe primul loc între națiunile lumii și aducând acasă patru extraordinare medalii, trei de aur și una de argint, aurul revenind în totalitate Iașiului!!!

Cea de-a XV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie, din perioada 1- 6 august 2018 desfășurată în Quebec, Canada,  aduce un succes răsunător geografiei românești, echipajul țării noastre clasând România pe primul loc între cele peste 50 de națiuni participante, cu trei medalii de aur și o medalie de argint, cu cel mai mare punctaj cumulat în urma celor trei probe de concurs: proba teoretică, proba practică și testul multimedia.

Citeste si   VIDEO l Zeci de HECTARE de legume din județul IAȘI distruse de GRINDINĂ! Neculai FEODOT: ”Recoltele rămase pe CÂMP au fost complet DISTRUSE”

Din cei patru elevi selectați, în urma unor concursuri riguroase, pentru a reprezenta țara noastră la cea mai importantă competiție de profil, trei sunt ieșeni: Manuel Foșalău (AUR), de la Colegiul Național „Emil Racoviță” (coordonator – prof. dr. Mihaela Lesenciuc), Bianca Solomon (AUR), de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” (coordonator – prof. Simona Iancu), Andrei Sandu (AUR), de la Colegiul Național (coordonator – prof. Cornelia Mihaela Fiscutean).

Acestora li se adaugă Omar Hamod (ARGINT), de la Colegiul Național „Mihai Viteazu” București. Ei au fost coordonați de doi lideri, profesorii Dorin și Cornelia Fiscutean de la Colegiul Național Iași, pregătirea centralizată a lotului reprezentativ al României având loc, de peste un deceniu, la Iași.

Citeste si   USAMV Iași se pregătește pentru ACTIVITĂȚILE ”on-site” cu STUDENȚII care au fost ONLINE

Competiția din acest an s-a desfășurat sub patronajul Uniunii geografice internaționale (IGU) și Universității Laval, cea de-a doua universitate, ca vechime, din America de Nord

La festivitatea de premiere, ce a avut loc la Centrul de Conferințe din Quebec City, echipa României a strălucit la propriu, clasându-se pe primul loc în lume.

În afara probelor de concurs, participanții au avut un interesant program de cunoaștere a zonei: vechiul Quebec (un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO), Parcul Național Jacques-Cartier și Forêt Montmorency și multe evenimente culturale menite să familiarizeze participanții cu specificul geografic și tradițiile zonei.

Citeste si   Direcția de SĂNĂTATE Publică IAȘI a lăsat BEBELUȘII fără lapte PRAF de 3 LUNI! Părinte: ”Suntem DISPERAȚI”

Olimpiada Internațională de Geografie – IGeo este o  competiție destinată celor mai buni elevi geografi ai lumii, o etapă mondială în cadrul căreia cei mai pasionați și talentați elevi din țările participante își pot demonstra cunoștințele și abilitățile geografice, competiția  promovând  contactele profesionale în cadrul comunității educaționale geografice globale.

Ediția 2019 va avea loc în Hong Kong, China.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ