Share

Primăria vrea să obțină fonduri europene pentru producerea de energie termică cu ajutorul unor surse regenerabile

Concret, proiectul „Crearea unei capacități noi de producere a energiei termice în cadrul SACET Iași cu ajutorul unor surse regenerabile” ar însemna transformarea SACET Iași într-un sistem centralizat de alimentare cu energie, nepoluant și eficient din punct de vedere energetic (cu un consum maxim de energie primară de 1,418 MWhep/MWh) și cu reducerea substanțială a emisiilor de gaze cu efect de seră (sub 0,3 tone CO2/MWh). Proiectul ar reduce și prețul de vânzare către agenții economici și populație.

Pentru aceasta, municipalitatea va solicita fonduri în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020, Axa Prioritară 6 – Promovarea energiei curate și eficienței energetice în vederea susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon. Totalul investiției ar urma să fie de 76.363.705,55 lei, fără TVA (15.980.016,65 euro).

Citeste si   DOUĂ unități de învățământ din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA CURSURILOR!

Din totalul sumei menționate, 85% reprezintă fonduri europene, 13% fonduri de bugetul de stat, iar 2% fonduri de la bugetul local (1.527.274,11 lei, fără TVA). Primăria Municipiului Iași va pune la dispoziția proiectului inclusiv terenul și infrastructura necesare. Durata estimată a investiției ar fi de 24 de luni, din care cinci luni proiectarea și 19 luni execuția lucrărilor.

Citeste si   VIDEO l Cea mai bogată comună din ROMÂNIA nu se dezminte! Primarul Dan NIȚĂ asigură dezvoltarea accelerată a localității MIROSLAVA și în anii următori

Aprobarea cofinanțării, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai proiectului vor face parte din două proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute în ședința Consiliului Local din 31 ianuarie.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ