Share

În perioada 10-15 martie 2020, la Iași, va avea loc cea de-a patra ediție a Model European Union Iași 2020”, o manifestare, în cadrul căreia se va realiza o simulare a procesului decizional din cadrul instituțiilor comunitare europene.

Asociația Studenților Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași,  va organiza o sesiune, deja consacrată în Iaşi, în care vor fi realizate simulări ale modului în care se iau decizii în cadrul sistemului instituțional comunitar.

Model European Union Iași 2020” – aflat sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene

Seria ”Model European Union Iași 2020”, a început în anul 2017 și se află sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene în România. În anul 2018, unul dintre organizatori, Georgiana Crețu a declarat: ”Înaltul Patronaj acordat de către Reprezentanța Comisiei Europene în România, reprezință, pe lângă garanția seriozității unui eveniment de talie internațională, aprecierea eforturilor depuse de echipa de organizare”, afirmă Georgiana Crețu, unul dintre coordonatorii MEU Iași 2018.

Citeste si   CEL MAI APRECIAT MANAGER medical al momentului ar putea CANDIDA din partea PSD la PARLAMENTARE

„Susținerea Reprezentanței Comisiei Europene în România, certifică încă o dată, faptul că tinerii au și vor avea mereu un rol major în UE și în viitorul UE. Interesul ridicat pe care tinerii îl prezintă pentru dimensiunea europeană a simulării, ne oferă încredere că munca depusă de echipa de organizare, este valorificată așa cum trebuie.

Motivația unui astfel de eveniment public, fost definită astfel, de către un alt organizator al ediției din 2018, Bogdan Alexandru Petrescu: ”Mijlocul principal de realizare a agendei Uniunii, îl reprezintă comunicarea în materia subiectelor de preocupare generală la nivelul UE şi în facilitarea interacţiunilor interculturale şi a înţelegerii reciproce, chiar dincolo de graniţele Uniunii. Suntem onoraţi de interesul, colaborarea și implicarea instituţiilor de profil si a profesioniştilor în domeniu, în organizarea ediției de anul acesta a MEU Iaşi.

Așadar, la Iași, în săptămâna 10-15 martie 2020, cei interesați pot vedea ”pe viu” cum funcționează instituțiile europene.

Citeste si   38 unități de ÎNVĂȚĂMÂNT și 90 de CLASE au făcut lecții ONLINE în scenariul ROȘU la IAȘI

 În mod cert, ar fi de dorit ca numărul rolurilor să se extindă și la altele (comisar european, judecător european, mediator etc.), ceea ce ar spori atractivitatea pentru conferință, dar și nivelul de cunoștințe al ieșenilor, față de organizarea și funcționarea instituțiilor europene.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ