Share

Consiliul Județean Iași a răspuns strigătului de ajutor venit din partea Spitalului Municipal “Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți care nu face față afluxului de pacienți cauzat de închiderea Spitalului Județean Suceava

Solicitarea vine în contextul în care pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava vor fi relocați către alte unități medicale din județ sau din județele învecinate.

Citeste si   4.916 cazuri noi de persoane INFECTATE cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Maricel POPA: ”Județul Suceava trebuie izolat pentru a nu permite răspândirea virusului în toată regiunea Nord-Est”

Spitalul din Rădăuți ne-a cerut specialiști din aproape toate domeniile: pediatri, pneumologi, epidemiologi, obstetricieni, ginecologi, radiologi și urgentiști, necesari mai ales pentru acoperirea gărzilor. Am discutat deja cu managerii unităților medicale din subordinea CJ Iași și am decis să trimitem la Rădăuți personal medical suficient, fără însă a afecta în acest fel activitatea de la noi.

Atrăgeam atenția zilele trecute că Iașul și implicit Moldova se pot transforma în Lombardia României dacă autoritățile centrale nu schimbă strategia de izolare a celui mai mare focar de coronavirus din România și nu învață din greșelile altor țări care au trecut deja prin această situație. Județul Suceava trebuie izolat pentru a nu permite răspândirea virusului în toată regiunea Nord-Est. Această măsură trebuie întărită de suplimentarea numărului de medici. Avem datoria de a le a da o mână de ajutor sucevenilor. Trebuie să fim uniți și solidari!”, a declarat președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Citeste si   Activități de ordine PUBLICĂ și aplicare măsuri pe linia prevenirii RĂSPÂNDIRII virusului Sars Cov2


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ