Share

Din cauza COVID-19, multe companii și instituții de învățământ au fost obligate să apeleze la comunicarea online pentru a continua să funcționeze cu personal ce își desfășoară activitatea de la distanță. Majoritatea întreprinderilor mici și instituțiilor de învățământ nu au fost pregătite să-și transforme mediul de lucru într-unul online.

Iconic Cluster și-a dat seama că există o problemă de comunicare și cultură de utilizare responsabilă a tehnologiei care scade productivitatea și  împiedică fluxul de lucru normal.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,41 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Prin urmare, un grup de studenți de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, sub supravegherea profesorului Marius Alexa, a elaborat un ghid care conține regulile generale de comunicare pentru utilizarea rețelei WhatsApp ca un efort de informare și creștere a gradului de conștientizare a utilizării responsabile a tehnologiei.

Ansamblul de reguli care sunt scrise în ghid sunt menite să crească productivitatea și să îmbunătățească calitatea comunicării online, diminuând timpi pierduți într-un mediu de lucru online. Ghidul sugerează că fiecare participant ar trebui să fie conștient de limbajul, atitudinea și modalitățile de comunicare cu colegii lor.

Citeste si   UMF IAȘI a participat la CONFERINȚA universităților de medicină din FRANȚA

Ghidul poate fi vizualizat și descărcat de la această adresă: http://iconic.ro/news-events/reguli-de-comunicare-pe-whatsapp/.

Daniela Gorincioi – coautor al ghidului:  ”Încurajăm oamenii să utilizeze canalele de chat în mod responsabil”

Asociația ICONIC Cluster operează o rețea de tip cluster care contribuie la transformarea județului Iași într-un pol important al industriilor creative și mai ales al sectorului IT&C prin valorificarea creativității și noilor tehnologii bazate pe utilizarea intensivă a cunoașterii, susținerea inițiativelor antreprenoriale, încurajarea inovării și conectarea la piața globală.

Citeste si   TONOMATELE de cafea - risc de INFECATRE cu SARS-COV-2? Mihaela: ”Nu avem de unde ȘTI cine a pus MÂNA pe acel APARAT înaintea NOASTRĂ”

Informaţii suplimentare cu privire la activităţile desfăşurate de Asociația ICONIC Cluster sunt disponibile pe pagina web: www.iconic.ro.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ