Share

Ieșenii se întâlnesc să discute despre sport, comunitate și idei mărețe 

Vara asta, ieșenii iau oraşul în mâinile lor și construiesc ei înșiși realitatea în care trăiesc. În data de 6 iulie, începând cu ora 10.00, la Ştrandul Municipal,  aceștia se întâlnesc să povestească  despre comunitate, sport, susţinere, cauze măreţe şi proiecte cu final fericit. Anul 8 de Swimathon ne întâmpină cu 40 de proiecte înscrise, parteneri dedicaţi, campanie nouă şi mult entuziasm. Cele 7 ediții Swimathon Iași au reunit 1.490 de înotători și 145 de cause.

Citeste si   Primăria VALEA SEACĂ modernizează o scoală GIMNAZIALĂ în care învață peste 200 de ELEVI

Swimathon este un mecanism de fundraising, prin care ieșenii participă la implementarea proiectelor inițiate de ieșeni. Arată ca o competiție de înot, dar este un prilej de participare și auto-determinare.

Proiectul se defășoară pe mai multe etape, în prima perioadă a proiectului organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă vor înscrie cauzele și proiectele pe care participanții își vor dori să le susțină, mai apoi, se formează echipele care în ziua evenimentului vor înota, timp de 50 de minute, cât pot ei de mult pentru cauza pe care o susțin. Ultima etapă e cea de înscriere a susținătorilor.

Citeste si   658 de pacienți cu test POZITIV COVID – 19 au fost EXTERNATI

Atunci participanții vor  putea încuraja echipa favorită oferind fie o sumă de bani pentru fiecare lungime de bazin înotată de aceasta, fie o sumă fixă.

Fundația Comunitară Iași (FCI) se angajează să colecteze sumele de bani mobilizate, din care va reţine un procent de 10% pentru costurile de organizare. În baza unui contract de finanţare, se asigură că aceste sume ajung la cauzele și proiectele înscrise în concurs, apoi monitorizează implementarea lor și evaluează rezultatele.

Citeste si   Asociația ROR spune STOP hărțuirilor prin campania "Stop Bullying!" în județul IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ