Share

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului Ionescu Irinel pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și introducere în țară, fără drept, de droguri de risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că in cursul anului 2017, în mod repetat și în baza aceleiasi rezoluții infracționale, inculpatul Ionescu Irinel împreună cu alte persoane a procurat din localitatea Madrid, Spania și a introdus în țară, fără drept, mai multe colete conținând disimulate cantități importante de cannabis (de ordinul kilogramelor) pe care le-a deținut, fără drept, în locuința sa din municipiul Iași iar ulterior le-a comercializat pe piața ilicită din municipiul Iași atât personal cât și prin intermediul altor persoane, la prețul de 70 lei/gram.

La data de 6.09.2017 inculpatul Ionescu Irinel zis Varagostea s-a deplasat din România în Spania, localitatea Madrid de unde a procurat contra sumei de 4000 euro, cantitatea de 1249 grame cannabis, pe care a disimulat-o într-un nou colet, printre alte bunuri, pe care la data de 12.09.2017  l-a expediat în România, municipiul Iași, prin intermediul unui transportator internațional de persoane și coletărie, utilizând ca expeditor o persoană neidentificată în baza națională de date, iar ca destinatar numele său.

Astfel, în cauză s-a dispus reținerea, predarea și percheziționarea, cu titlu provizoriu, a coletului cu datele de identificare sus-menționate în interiorul căruia a fost descoperită cantitatea de 1249 grame cannabis, drog de risc.

Prins în flagrant

În dimineața zilei de 16.09.2017, după ridicarea coletului de la sediul transporatorului internațional, inculpatul Ionescu Irinel  zis Varagostea a fost prins în flagrant în timp ce transporta coletul care făcea obiectul livrării supravegheate  a cantității totale de 1249 grame cannabis.

Valoarea de piață a drogurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 87.500 lei.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor au fost găsite și ridicate, pe lângă cele 1.249 grame de cannabis, 275 de cutii de petarde, 3 hard-diskuri, 3 medii de stocare și cartele telefonice.

La data de 16.09.2017  Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ