Share

Interlopul Adrian Corduneanu a aflat pedeapsa finală pe care va trebui să o execute în dosarul şantajării unui agent comercial din Iaşi.

Deşi prima instanţă stabilise o condamnare de trei ani şi şase luni pentru cel supranumit „Beleaua”, judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au conchis că pedeapsa era prea mică.

Adrian Corduneanu a primit, astfel, o pedeapsă definitivă de patru ani şi opt luni, din care se va scădea perioada de peste un an petrecută deja în arest preventiv. După ce va ieşi din închisoare, Corduneanu nu va avea dreptul să discute cu victima sa sau cu rudele acesteia timp de cinci ani. Tot cinci ani nu va avea voie „Beleaua” să se apropie şi de Ionel Bogdănici, prietenul său care a fost şi el condamnat în acest dosar la trei ani şi opt luni de închisoare, cu aproape un an mai mult decât stabilise prima instanţă, scrie cancan.ro

Cei doi au fost găsiţi vinovaţi de şantaj, victima lor fiind agent de de vânzări în Iaşi, care vindea betoane. În toamna anului 2015, T.P. ar fi fost contactat de către Adrian Corduneanu, care l-ar fi ameninţat să nu mai ducă clienţii către firma la care era angajat, ci către o altă societate care avea acelaşi profil, administrată de Ionel Bogdănici, un apropiat al lui Corduneanu.

Adrian Corduneanu l-ar fi înţepat, la un moment dat, cu un cuţit în picior pe T.P. De asemenea, l-ar fi lovit cu palmele peste faţă şi l-ar fi ameninţat cu moartea, au precizat procurorii.  “În perioada octombrie-noiembrie 2015, cei doi au obţinut în mod injust, prin constrângere de la persoana vătămată P.T, suma de de 1.000 euro şi 30.000 lei, iar începând cu data de 16.03.2016, şau reluat activitatea de constrângere a persoanei vătămate, impunând acesteia să desfăşoare activităţi generatoare de foloase materiale, în interesul acestora”, au menţionat procurorii.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ