Share

Adrian Streinu Cercel a fost demis de Nelu Tătaru de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății

adrian-streinu-cercel,-despre-”cazul-suceava”:-”nu-este-ceva-nemaipomenit,-era-de-asteptat”Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat azi că l-a demis pe medicul Adrian Streinu Cercel de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății.

În locul său va fi numită Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Domnul profesor Streinu Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președintele comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus că gândim la oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus.nelu-tataru,-avertisment-dur:-nu-ne-puneti-sa-alegem-cine-are-dreptul-sa-traiasca-sau-nu!

Citeste si   Vaccinarea ANTI-COVID19 – un pas spre NORMALITATE! Viorel SCPRICARIU: ”UMF Iași s-a implicat, în lupta ÎMPOTRIVA virusului SARS-CoV-2

Apariția acelui „plan de vacanță” nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri. Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. Nu mai este președintele comisiei științifice la nivelul ministerului și nici nu mai face parte din această comisie”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a declarat că Streinu Cercel „nu a obiectat față de această decizie”

Un proiect controversat al doctorului Adrian Streinu Cercel care propune izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor a generat multiple reacții negative.

Citeste si   VIDEO l Fără PARADĂ militară și fără PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ la IAȘI

Planul mai prevedea și măsuri economice catalogate drept populiste de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Premierul Ludovic Orban l-a criticat aspru pe medicul Adrian Streinu Cercel.

ludovic-orban,-mesaj-pentru-romanii-care-sarbatoresc-pastele-catolic-si-pentru-cei-care-sarbatoresc-floriile”Planul acela e o năstrușnicie, o stupiditate mai mare nu am văzut. Documentul ăla zici că e făcut în anii 50, la fiecare după nevoi, cu statul care se ocupă de tot, preia distributia de energia electrică, de utilități, nu mai plătește nimeni taxe. E o nebunie nici nu trebuia luat în serios.

Chiar stau și mă întreb dacă a apărut întâmplător sau nu chestia cu carantinarea părinților și bunicilor. Sunt lucruri de gravitate extremă, nu trebuie tratate doar cu un zâmbet, ci cu măsuri” , a declarat premierul României, Ludovic Orban.

Citeste si   IAȘUL va avea un nou Institut REGIONAL de Boli Cardiovasculare la MIROSLAVA! Dan NIȚĂ: ”Acest OBIECTIV va genera INTERES”

Președintele Klaus Iohannis a criticat ideea lansată de la Adrian Streinu Cercel 

”A apărut o documentație de la un institut. Nu poate veni un institut, oricât de bine cotat, să spună ce și cum… A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște. Într-un asemenea plan cineva propunea măsura aberantă ca persoanele peste 65 să fie carantinate.„puterile”-lui-klaus-iohannis-din-timpul-starii-de-urgenta,-contestate-la-ccr.-cu-ce-atributii-nu-este-de-acord-avocatul-poporului

Așa ceva nu se va întâmpla, e inacceptabil. Trăim într-o societate liberă, dar în nici un caz nu venim cu asemenea măsuri totalitare. Deci, stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină, nu vine nimeni cu măsuri inumane”, a declarat Klaus Iohannis. 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ