Share

În cursul zilei de ieri, 5 octombrie a.c., a avut loc o ședință de GUVERN în care șeful statului a propus noi măsuri mai ferme. Potrivit declarației oficialului „măsurile deja aflate în vigoare nu mai sunt suficiente pentru a controla epidemia”. 

O nouă serie de restricții așteaptă aprobarea executivului

Astfel, urmează ca toate școlile să treacă la predare onlineangajații din sistemul public și privat să lucreze în telemuncă unde este posibil, magazinele vor fi închise la ora 21:00, iar circulația pe timpul nopții va fi restricționată.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,43 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

De asemenea, petrecerile publice și private vor fi interzise, târgurile și piețele închise, iar purtarea măștii va fi obligatorie peste tot, în interior, inclusiv la locul de muncă, și în exterior.

Firmele și toate autoritățile își vor decala programul, pentru a evita aglomerația în mijloacele de transport.

Noul set de măsuri propus de Comitetul Național pentru Situații de Urgență așteaptă aprobarea Executivului, iar de luni poate intra în vigoare

„Trebuie să controlăm extinderea pandemiei și să dăm șanse medicilor să trateze presedintele-klaus-iohannis,-dupa-atacul-armat-din-viena:-condamn-cu-putere-aceste-acte-teribile-de-teroare.-romania-este-solidara-cu-austriacazurile grave. Nu dorim să închidem economia românească, ci să luăm măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia funcționează în continuare.

Așa fac națiunile puternice și națiunea română este o națiune puternică, dragii mei, și vom trece împreună prin această criză”, declară șeful statului, Klaus IOHANNIS după ședința de Guvern.

Premierul Ludovic ORBAN dă asigurări că măsurile vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie a.c.

intrunire-de-urgenta-la-guvern-a-premierului-orban-cu-ministrii-sanatatii,-apararii-si-cu-raed-arafat„Putem să luăm deciziile şi aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni, pentru că trebuie să parcurgem toate procedurile legale de modificare a hotărârii de guvern.

Într-un fel este şi bine ca să fie cunoscute mai înainte de a intra în vigoare”, a afirmat Ludovic Orban, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Situația pandemică în România este critică. Numărul noilor infectări urmează un trend ascendent. La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproape 10.000 de cazuri.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI și candidat la Senat: „MODERNIZAREA infrastructurii rutiere a fost o PRIORITATE pentru administrația SOCIAL-DEMOCRATĂ!”

Cu toate acestea, alegerile parlamentare vor avea loc!!


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ