Share

Președintele Igor Dodon susține că trebuie reintrodusă limba rusă, drept curs obligatoriu în școli. Declarația îi aparține lui Dodon în cadrul unui interviu acordat pentru televiunea rusă „Rossia 24”

Întrebat de jurnalistul rus ce are de gând să facă președintele Republicii Moldova pentru a asigura implementarea legilor care permit comunicare în limba rusă, Igor Dodon a precizat că e necesar ca documentele elaborate de autoritățile din Republica Moldova să fie în două limbi, informează deschide.md.

„Ca această lege să lucreze trebuie ca în instituțiiile de stat să se vorbească în două limbi străine. Nu e vorba doar de Președinție, dar de un șir de instituții. În Parlament aproximativ toate proiectele de lege sunt în limba moldovenească și rusă. Eu consider că trebuie să reintroducem studierea peste 90% din cetățeni, vorbesc limba rusă, de la cei mici, la cei maturi. Și eu consider că este un lucru pozitiv că cunosc limba rusă, față de vecinii noștri este un lucru important, din punct de vedere cultural, politic și economic”, a declarat Dodon.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ