Share

Fostul președinte Ion Iliescu este audiat, ca martor, la Parchetul General în dosarul Revoluției.  Parchetul General a decis să redeschidă dosarul Revolutiei și să investigheze, in rem, infracțiuni împotriva umanitatii. 

Infracțiunile împotriva umanitatii nu se prescriu

 Este un dosar care durează de 27 de ani și în care până acum nicio persoană care a preluat puterea după 1989 nu a fost trimisă în judecată.

După 27 de ani de tergiversări, Parchetul General a decis să redeschidă Dosarul Revolutiei și să investigheze, in rem, infracțiuni împotriva umanitatii: „Din modul în care s-a produs acest atac reiese existenţa unui plan după care s-a acţionat”, informează digi24.ro.


27 de ani de la Revoluţie. Peste 1.000 de morţi, niciun vinovat. Operaţiunea Trandafirul. IMAGINI DOCUMENT


Fostul prim-ministru Petre Roman, europarlamentarul Laszlo Tokes, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, fost membru al Biroului Executiv al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, și scriitorul Mircea Dinescu, participant la Revoluția din 1989, au fost deja audiați în ultima vreme în legătură cu acest dosar.

Evenimentele din decembrie 1989 au avut ca rezultat decesul a 709 persoane, rănirea a 1.855 de persoane prin împușcare, rănirea a 343 în alte împrejurări și reținerea a 924 de oameni.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ