Share

Cosette CHICHIRĂU pune în pericol viața pacienților infectați cu COVID-19

USR Iași a propus ca spitalul mobil de la Iași să fie amplasat la Centrul Expozițional, fostul Fortus, fiind mai rapid și mai ieftin de amenajat ca spital de campanie și ar rămâne bani pentru mai multe paturi ATI.

USR s-a adresat Primăriei Iași pe această temă neștiind nici măcar faptul că respectiva clădire se află de fapt în subordinea Consiliului Județean Iași!

Mai mult, USR Iași s-a gândit să facă propuneri necunoscând care este starea fizică în care se află astăzi această clădire. Această formațiune politică demonstrează pe zi ce trece că sunt deocamdată ”fară penali” dar și fără experiență și poate cel mai grav, fără carte! Sunt însă buni la retorică și făcut afișe!

Centrul Expozițional este un spațiu insalubru

Centrul Expozițional nu poate fi folosit și amenajat pentru pacienții infectați cu COVID-19. În cadrul Centrului Expozițional au avut loc inundații, țevile de apă au pocnit și este igrasie.

Citeste si   UMF IAȘI a participat la CONFERINȚA universităților de medicină din FRANȚA

Pacienții infectați cu COVID-19 au ca primă nevoie, igiena. Aerul trebuie să fie curat pentru a nu fi afectat pulmonar pacientul.

Cosette Chichirău vede o soluție: să fie izolați pereții cu folie de către armată în maxim două zile

Contactată de către reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași, Cosette Chichirău a declarat:

”Noi am trimis solicitare la Primăria Iași și la Consiliul Județean și doream o colaborare între cele două instituții în sensul că Primăria să aloce bani pentru amenajare și Consiliul Județean să pună clădirea la dispoziție. Având în vedere că acest spital este plătit de mai multe județe, nu putem spune că nu există resursă financiară. 

După ce am făcut această solicitare și ni s-a comunicat că respectiva clădire este insalubră, am luat legătura cu consilierii județeni PNL pentru ai întreba de acest subiect, dar nu au avut mai multe informații”, a declarat Cosette Chichirău.

Citeste si   Mall-urile au lansat OFERTELE PROMOȚIONALE de Sărbători: Spaţiile comerciale sunt SIGURE din punct de vedere al MĂSURILOR de prevenție COVID-19

Întrebată de către reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași dacă cunoaște situația clădirii de la Centrul Expozițional, Cosette Chichirău a declarat:

”Există multiple metode de dezinfecție. Nu mai suntem în secolul 19. Oricine mai are mucegai în casă ori i se sparge o țeavă, dar lucrurile acestea pot fi reparate. Dacă implicăm armata, în maxim 48 de ore, având în vedere că este stare de urgență, lucrurile ar fi rezolvate. 

Domnul Popa a spus că acea clădire este insalubră, dar nu a oferit mai multe detalii. Suma pe care o alocă acestui spital mobil este foarte mare și cred că este o metodă pentru campanie electorală”, a mai declarat Cosette Chichirău.

Primăria Iași a adus în atenția deputatului de Iași, Cosette Chichirău faptul că nu cunoaște structura administrativ teritorială a primăriei

Primăria Iași a răspuns ieri (06.04. -n.r.) propunerii trimise de USR Iași privind utilizarea Centrului Expozițional „Moldova” din Iași drept spital temporar destinat tratării pacienților infectați cu noul coronavirus.

Citeste si   STUDIU: Așteptările ANTREPRENORILOR din EUROPA cu privire la anul 2021

Primăria a adus în atenția deputatei de Iași Cosette Chichirău faptul că nu cunoaște structura administrativ teritorială a primăriei și implicit nu știe faptul că Centrul Expozițional nu este în subordinea Primăriei, ci a Consiliului Județean Iași.

Imobilul menționat se află în administrarea Consiliului Județean Iași și nu al Primăriei Municipiului Iași, astfel că municipalitatea nu poate întreprinde nimic în direcția schimbării utilității acestei instituții”, se arată în răspunsul oficial al Primăriei Municipiului Iași.

În acest context amintim faptul că nu este pentru prima dată când deputatul ieșean Cosette Chichirău face declarații iresponsabile.

La numai 5 zile după instaurarea stării de urgență, când președintele României Klaus Iohannis ruga românii din Diaspora să nu revină acasă pentru a nu complica lucrurile, Cosette Chichirău invita Diaspora acasă.

VEZI AICI:

VIDEO l Voturi cu orice preț! DECLARAȚIILE IRESPONSABILE ale deputatului Cosette CHICHIRĂU agravează situația COVID-19


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ