Share

Anul 2016 a fost unul haotic în privinţa protecţiei pădurilor, declară la RFI preşedintele organizaţiei ecologiste Agent Green, Gabriel Păun, invitatul lui Cosmin Ruscior la emisiunea Planeta Verde.

El cere Ministerului Apelor şi Pădurilor să ia măsuri pentru a opri tăierile abuzive de copaci din pădurile aflate în jurul lacului Vidraru.

Agent Green a publicat luni o filmare făcută cu drona, care arată dezastrul din munţii Făgăraş.

Citeste si   Lăfăială pe BANI PUBLICI! Funcționarii publici din comuna SINEȘTI sunt răsplătiți de către primar și pleacă în VACANȚE de LUX sub pretextul cursurilor de formare
Gabriel Păun spune că sunt “imagini aproape apocaliptice, surprinse în bazinul lacului Vidraru, în pădurile de jur împrejur, indiferent că sunt de stat sau private. Distrugerea lor din ultimii 15 ani a continuat cu girul autorităţilor, altfel n-ar fi fost posibilă o degradare atât de accentuată şi atât de prelungită în toţi aceşti 15 ani, când nimeni n-a făcut absolut nimic”.

“Considerăm că trebuie suspendate absolut toate exploatările forestiere din bazinul de recepţie al lacului Vidraru, până la finalizarea anchetei. Trebuie să se ia nişte măsuri, pedepsirea făptaşilor, prinderea grupului organizat care a acţionat acolo, dar şi cum se poate remedia situaţia, asta va fi foarte important”, declară ecologistul.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ