Share

Proiectul de lege, adoptat cu 255 de voturi, prevede modificarea Codului Penal astfel încât, în cazul infracţiunilor prevăzute la art.193  – ”Lovirea sau alte violenţe” şi la art.196 – ”Vătămarea corporală din culpă”.În cazul infracţiunilor prevăzute la cele două articole, săvârşite asupra unui membru de familie, acţiunea penală poate fi pusă în mişcare şi din oficiu, conform actului normativ adoptat marți, informează hotnews.

Citeste si   Marcel Ciolacu, REPLICĂ după atacul dur al președintelui Klaus Iohannis: Este revoltător! N-ați făcut nimic! Nu toți suntem roboți!

Legea, iniţiată de deputatul PNL Adriana Săftoiu, va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Ce prevede articolul 193 din Codul penal – ”Lovire sau alte violențe”:(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.(3) Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Citeste si   100% TU DECIZI! Tudor Benga, scandal cu conducerea USR. Cum se împacă antreprenoriatul cu politica

Ce prevede Articolul 196 – ”Vătămarea corporală din culpă”:(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Citeste si   Florin Cîțu acuză PSD de minciună și manipulare când cere guvernului să prezinte bugetul de anul viitor

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ