Share

Tratamentul ideal pentru gripă rămâne profilaxia, respectiv vaccinarea antigripală

Gripa este periculoasă nu doar prin boala însăşi şi complicaţiile severe pe care le poate declanşa, ci şi prin starea de depresie imunitară pe care o generează. Această stare poate dura până la câteva săptămâni.

Simptomele gripei sunt cu atât mai severe, cu cât organismul în cauză, nu are imunitatea dezvoltată – cum este cazul copiilor mici – sau are imunitatea deprimată, cum este situaţia unei persoane vârstnice, care suferă de multe alte afecţiuni preexistente gripei.

Citeste si   El este MARICEL POPA, cel mai SLAB președinte al județului IAȘI

Complicaţiile gripei la copii

Complicaţiile pot consta în: otite, etmoidite, bronşite, pneumonii, forme severe de afectare pulmonară cu insuficienţă respiratorie şi din păcate, se poate ajunge la pierderi de vieţi omeneşti.

Modularea imunităţii organismului porneşte de la nutrienţi – hrană adecvată stării de sănătate, hidratare corectă, sucuri de fructe naturale, nu conservate, peşte, lactate, brânzeturi, legume, fructe proaspete – şi ajunge la produse din medicina complementară, bazate pe extracte naturale, standardizate.

Citeste si   VIDEO l Oamenii din Podu ILOAIEI sunt exasperați de starea DRUMURILOR județene administrate de CJ IAȘI

Copiii trebuie să se spele pe mâini minimum 20 secunde la intrarea în clasă, să utilizeze batiste de unică folosinţă şi să le arunce în coş, nu pe jos, la întâmplare. Se recomandă duşul zilnic, schimbarea lenjeriei de corp, hainele adecvate vremii reci de afară şi încălţămintea impermeabilă, aerisirea locuinţei, întreţinerea curăţeniei şi dezinfecţia casei. Nu călătorim şi nu ne plimbăm în locuri publice cu un copil bolnav de gripă. Nu facem vizite inutile, în special în casele unde sunt copii mici, gravide sau vârstnici.

Citeste si   Care este scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, valabil pentru începutul de an școlar

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ