Share

Camelia GAVRILĂ rămâne soluția de COMPROMIS a PSD Iași pentru Primărie

Organizația PSD Iași a devenit conștientă că, în cel mai fericit caz, în cursa pentru Primărie, ar putea obține locul II. Maricel Popa, liderul județean al PSD și Președintele CJ Iași s-a compromis total după scandalul spitalului mobil de la Lețcani care este încă la stadiul de discuții, nefiind instalat încă niciun modul, doar câteva fiind aduse în locație.

Nu mai vorbim de reputația sa de distrugător al oricărei firme pe care a preluat-o, cu precădere, firme de la stat.  În plus, liderul municipal Marius Ostaficiuc este și el în scădere de formă, mai ales după ce în ultima vreme au apărut date despre afacerile nu tocmai ortodoxe pe care le-a desfășurat.

Mihaela Ivancia, liderul femeilor social-democrate din Iași a avut un conflict public cu Maricel Popa, acuzându-l de o atitudine dictatorială și o politică discreționară. La rândul său, Maricel Popa a amenințat-o cu aducerea acesteia în fața comisiei de etică, ceea ce o exclude din start de pe lista favoriților la o candidatură.

Camelia Gavrilă o soluție pentru ca PSD să iasă măcar pe locul II

Camelia Gavrilă este un om politic, provenit din rândul cadrelor didactice care a ocupat funcția de Inspector Școlar General. Din anul 2000, a intrat în politică, fiind consilier local la Iași, până în 2012, pe listele PNL. În 2003, a ocupat funcția de Vicepreședinte al Organizației Județene a PNL.

Citeste si   Acuzații GRAVE ale Primarului CHIRICA. Cine sunt PERSONAJELE vizate?

În anul 2004, se știa că ea va fi candidatul PNL la Primăria Iași, numai că, în momentul lansării oficiale, candidat a fost Relu Fenechiu (învins de Gheorghe Nichita, Fenechiu a devenit în același an parlamentar PNL). În iunie 2008, Camelia a devenit Viceprimar al Municipiului Iași, din partea PNL, demisionând în luna septembrie, după ce a declarat că ”administrația Nichita” (PSD) i-a lăsat fără autoritate pe viceprimari, care ar fi ”viceprimari doar cu numele”.

Prima tentativă a Cameliei Gavrilă de a deveni parlamentar, în 2008, a eșuat, după ce a candidat pentru fotoliul de deputat, din partea PNL. În 2016, pe listele PSD, Camelia Gavrilă a devenit Deputat.

În ultima perioadă s-a vehiculat tot mai des posibilitatea ca nominalizarea europarlamentarului Tudor Ciuhodaru să fie schimbată cu cea a Cameliei Gavrilă!

Deputatul Camelia Gavrilă a declarat pentru Ziarul “Bună Dimineața Iași” în data de 07 iulie faptul că momentan acestea sunt doar ipoteze și analize iar că până la acest moment nu s-a luat nici o decizie.

„Tot ceea ce se vehiculează in spațiul mediatic sunt doar ipoteze și analize, masurari sociologice și discuții de principiu nefinalizate. La acest moment nu s-a luat nicio decizie in acest sens”, a DEZINFORMAT deputatul Camelia Gavrilă.

Maricel Popa preciza cu ceva timp în urmă că Tudor Ciuhodaru fusese propus drept candidat la Primăria Iași deoarece ”stătea bine în sondaje”. Între timp, Mihai Chirica a devenit candidatul PNL la primărie iar în cursă a ma intrat și deputatul USR, Cosette Chichirău.

Citeste si   APIA efectuează PLATA ajutorului de stat în sectorul CREȘTERII ANIMALELOR

În aceste condiții, europarlamentarul PSD, Tudor Ciuhodaru ar fi avut șanse maxime să ocupe un dezonorant loc III. Motiv pentru care PSD a decis scoaterea unui alt candidat în lupta pentru primarie.

Între timp, într-o conferința de presă susținută în data de 09 iulie la sediul PSD Iași, situația s-a confirmat! Camelia Gavrilă, susținută de actualul președinte al Consiliului Județean, Maricel Popa,  și-a anunțat candidatura la primărie:

“Este un moment în care, la nivelul forurilor politice ale Parditului Social Democrat Iași s-au finalizat canditaturile în privința Consiliului Județean și al Primăriei Municipiului Iași. Sigur, este un context politic destul de complex. Vorbim despre un oraș universitar, de un oraș mare cu o problematică foarte dificilă. Sunt însă și multe tensiuni și despărțiri care au creat falii și care au determinat și aceste măsurători foarte atente din ultima perioadă.

Orașul nostru trebuie să devină unul al dezvoltări economice și urbane și aș mai adăuga faptul că Iașul este un oraș al tinereții, în conditile în care ne referim la elevi și studenți. Toate aceste lucruri trebuie valorizate de un candidat care poate avea și empatia necesară, și sensibilitatea față de proiectele sociale sau de anvergura intelectuală. Sunt și competitori redutabili în jur, eu sunt însă o persoană care când intra în arena se lupta până la capăt. Alături de structurile partidului, având alaturi și valorile social democrate și rezultatele din istoricul personal, din CV, prin competențele dovedite, prin complementaritatea pe care o creează pragmatismul inginerului și umanismul profesorului, vom găsi soluții de succes”, a declarat deputatul Camelia Gavrilă.

Întrebat de situația creată în jurul vehiculărilor privind candidatura lui Tudor Ciuhodaru, Maricel Popa a declarat evaziv:

“Au fost analize interne. Noi am spus din februarie că avem două candidaturi: domnul Ciuhodaru și doamna Gavrilă.

La ora actuală, după toate analizele făcute, doamna Gavrilă este candidatul nostru la Primăria Iași. Votul nu a fost unanim, a fost o singură abținere. Cu sondajele stăm foarte bine!”

În concluzie, se pare că Deputatul “Lănțișor” Camelia GAVRILĂ rămâne soluția de COMPROMIS a PSD Iași pentru Primărie. Este un IMPAS major pentru PSD! Pentru prima dată în 30 de ani NU s-a găsit un CANDIDAT cu ȘANSE pentru Primăria IAȘI.

Citeste si   Cercetați de polițiștii IEȘENI pentru FURT CALIFICAT

Ziarul Bună Dimineața Iași a mai prezentat și în trecut activitatea prodigioasă a acestui exponent politic. Urmează o prezentare detaliată a acestei doamne care se dorește a fi, Primarul Municipiului Iași !


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ