Share

Sunt discreți, bogați dar și fericiții beneficiari ai unor bune relații în instituțiile ieșene 

Recent, mai exact pe 03 aprilie 2019, primăria Bălțați a achiziționat motorină de la AMD CREDIT SRL în valoare de 131998.68 RON.

Firma aparține Alinei MOTRUC, nimeni alta decât soția lui Theodor Motruc, mare specialist în chirurgie estetică și plastică.

Firma are o vechime de 20 ani și aproximativ 50 de angajați.

În 2017, AMD CREDIT SRL a înregistrat 21.069.068 RON cifră de afaceri și pierderi de -554.109 RON.

Obiectul principal de activitate al firmei este comerțul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi al produselor derivate.

O privire de ansamblu asupra activităților economice desfășurate de către familia MOTRUC

Theodor și Alina MOTRUC sunt implicați în acționariatul a peste 10 firme ieșene cu un obiect de activitate diversificat. În portofoliul acestora putem regăsi afaceri cu carburanți desfășurate atât cu privați cât și cu statul, Activități de asistență medicală specializată, Intermedieri în comerțul cu produse diverse, Activități de asistență spitalicească sau Comerțul cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate.

Nume Functie % Firma
MOTRUC THEODOR CONSTANTIN  Asociat și Administrator 50 % NEWLIFE-BM SRL
Asociat și Administrator 50 % ESTET MED SRL
Asociat și Administrator 50 % EST MEDICA MT SRL
Asociat și Administrator 50 % RADOMED SRL
Asociat și Administrator 100 % PLASTIMED SRL
Asociat și Administrator 50 % BEAUTY DERM MT SRL
Asociat 33.33 % FARMACIA MAGNOLIA DC SRL
Asociat 50 % ANTE ESTETIC SRL
Asociat și Administrator 50 % MTBA INVEST SRL
Asociat și Administrator 50 % TBM TRUST CONSTRUCT SRL
MOTRUC ALINA VERONICA  Asociat 50 % ESTET MED SRL
Asociat și Administrator 50 % ANTE ESTETIC SRL
Asociat 100 % AMD CREDIT SRL
Asociat 50 % EST MEDICA MT SRL
Asociat 50 % RADOMED SRL
Asociat 50 % BEAUTY DERM MT SRL
Citeste si   În SPITALELE din municipiul IAȘI nu mai avem locuri la TERAPIE INTENSIVA! Carmen DOROBĂȚ: ”Suntem în CURS pentru a finaliza PROCEDURILE de completare numerică a PERSONALULUI medical”

Vom realiza în continuare o prezentare succintă a profilulurilor acestor firme.

NEWLIFE-BM SRL

Această firmă este specializată, după cum sugerează și denumirea societății în activități de fertilizare în vitro. 

NEWLIFE-BM SRL a fost înființată în 2007, iar anul trecut figura cu 7 angajați care au generat pentru acționarii acestei firme o cifră de afaceri care s-a ridicat la 4.916.468 RON cu un un profit înregistrat de 586.937 RON.

În această firmă Motruc este asociat cu BORȘ ADRIAN, cetățean moldovean, domiciliat în Chișinău.

Borș deține la rândul lui o altă firmă cu profil similar, denumită FERTELITE SRL. Această firmă a generat pentru cetățeanul moldovean o cifră de afaceri de 439.366 RON cu un profit de 357.091 RON. Ceea ce este într-adevăr ciudat e faptul că moldoveanul Borș, partenerul lui MOTRUC a desfășurat acțivitățile din care a rezultat profitul de peste 350.000 RON cu un singur angajat.

Citeste si   COPIII Revoluției – povești FILMATE cu părinții REVOLUȚIONARI și copiii acestora despre tranziția de la COMUNISM la democrație

ESTET MED SRL

Operează Omini Clinic. Nu face obiectul prezentului articol, dar în istoricul acestei clinici figurează și moartea suspectă a unei tinere de 28 ani operată la OminiClinic. Tânăra a apelat la această clinică medicală pentru o mărire a sânilor!

Clinica este deținută în cote egale de către soții Motruc, Alina și Theodor.

În 2018, clinica a realizat o cifră de afaceri de 1.952.216 RON din care a rezultat un profit de 619.096 RON. Clinica are 10 angajați.

Soții Motruc sunt asociați cu câte 50% și în EST MEDICA MT SRL. Cu un singur angajat, această firmă a realizat 1.112.101 RON cifră de afaceri în 2018 și un profit de 406.978 RON. Est Medica SRL are 4 ani vechime și cel mai probabil reprezintă o afacere de tip spin-off al acestei familii.

O schemă a fulminantei activități economice derulate de către doctorul Motruc arată cam așa:

FARMACIA MAGNOLIA 

Cadrul dedicat acestei rubrici de anchete nu permite o înșiruire a tuturor datelor legate de firmele familiei Motruc în complexitatea lor. Ultima firmă pe care o vom prezenta în cadrul de față este FARMACIA MAGNOLIA DC SRL.

Citeste si   CEL MAI APRECIAT MANAGER medical al momentului ar putea CANDIDA din partea PSD la PARLAMENTARE

Faptul că Motruc a găsit cheia succesului în asocierile cu diverse persoane reiese cu claritate din datele anterior prezentate.

Și în cazul farmaciei Magnolia, Motruc a procedat la fel. În această firmă este asociat cu GĂINĂ BANU ELENA MIRELA (care este și administrator). Aceasta deține pachetul majoritar, cu 66,67%, iar Motruc are 33.33 %.

Firma are drept obiect comerțul cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate. În 2017, farmacia a mers foarte bine, realizând o cifră de afaceri de 2.607.981 RON. Cu toate acestea, profitul care a rămas în firmă a fost unul mic, de doar 24.381 RON. În firmă figurează 5 angajați.

Fiscalitatea, o povară greu de suportat

În concluzie, familia Motruc reprezintă un exemplu de succes pentru comunitatea locală în privința inițiativei private. Motivul suprapunerii acestor activități economice în zona medicală este puțin mai greu de înțeles, dar, cel mai probabil are legătură cu legislația privind fiscalitatea din România.

Dintr-o simplă analiză a profilului investițional al familiei Motruc, reiese preferința pentru angajarea unui volum mare de cheltuieli și dublarea acestora pe fiecare firmă în parte, în vederea scăderii profitului și implicit a taxelor plătite statului român.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ