Share

În cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Suceava s-a amenajat în această vară o grădină terapeutică senzorială pentru cei aproximativ 70 de copii cu dizabilități.

Lângă această grădină se află și o alee terapeutică de aproximativ 20 m lungime cu materiale naturale de diferite texturi, piatră naturală rotunjită, bușteni de copac, nisip, coajă de copac.

Copii sunt foarte încântați de această inițiativă deoarece pentru ei este o terapie de a merge desculț pe aceste materiale și totodată reduce stresul și sentimentele negative.

Citeste si   GCS: Nou record de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 - 4.902 cazuri; teste efectuate în ultimele 24 de ore - 34.466

Directoarea centrului școlar Mihaela Gabriela Lupașcu a declarat pentru reporterii Ziarului Bună Dimineața Suceava că își doreau de foarte mult timp să realizeze această grădină și se bucură că a reușit în această vară, mai ales că investiția nu a fost foarte mare.

„Noi am amenajat grădina terapeutică în această vară pentru elevii cu deficiențe severe”

„Noi avem în școală în jur de 65-70 de elevi cu aceste deficiențe și am amenajat pentru ei această grădină terapeutică. Aceasta cuprinde de fapt o alee terapeutică de aproximativ 20 m lungime cu materiale naturale de diferite texturi, piatră naturală rotunjită, bușteni de copac, nisip, coajă de copac.

Este o terapie pentru copii cu probleme pentru că mersul desculț pe aceste materiale reduce stresul, practic îi relaxează, îmbunătățește sistemul imunitar, ajută la eliberarea sentimentelor negative, este ca un masaj pentru tălpi, iar acest masaj la tălpi știm că atenuează durerile și stresul.

Lângă aleea senzorială avem o grădină mai mică de plante aromatice, salvie, cimbru, lavandă, busuioc, mentă iar într-un alt colț  avem jardiniere cu mușcate unde copii le udă, le îngrijesc și sunt foarte încântați când îi scoatem în aer liber. Este altceva față de sala de clasă” , a declarat directoarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Suceava, Mihaela Gabriela Lupașcu pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ