Share

În campania din 2016, Partidul Social Democrat a făcut o promisiune importantă cetățenilor. Investirea în infrastructură ar trebui să fie prioritară pentru o bună dezvoltare a zonei de Nord-Est. Astfel, PSD-ul a promis ieșenilor asfaltarea a 350 de km până în 2020.

Ce au făcut până acum social democrații? În 2016 nu au asfaltat nici măcar un kilometru de autostradă. Spre surprinderea populației, în 2017 s-a atins punctul culminant al acestei promisiuni iar partidul a reușit să asfalteze 7,7 de km. În 2018 social democrații s-au decis să ia o pauză și nu au asfaltat nici măcar un kilometru iar în 2019 au fost asfaltați 4,97 km.

Citeste si   Ludovic Orban: Obiectivul este să stăvilim cu orice preț creșterea numărului de cazuri de COVID, păstrând economia în stare de funcționare

Între promisiune și realitate există o diferență de 337 de km

Într-un comunicat orficial al liberalilor din data de 17 august, aceștia au declarat:

”PSD, pe lângă faptul că nu a reușit să-și respecte angajamentele amintite a înregistrat un eșec important și în privința celor 27 de proiecte de modernizare a drumurilor prevăzute în Masterplanul de drumuri județene, care au documentațiile pregătite. Dintre acestea, ca o expresie a cât de mult a contat conducerea PSD Iași pentru liderii săi naționali, trebuie să spunem că doar 9 sunt prin PNDL, iar 14 vor fi realizate prin efort bugetar propriu.

Pentru multe dintre ele asigurarea resurselor financiare a fost și este un adevărat mister.

Guvernul Dragnea-Dăncilă a dat indirect județului Iași o lovitură puternică prin Ordonanța 114, care a contribuit la creșterea valorii devizelor și, implicit, a contribuit la măriri între 30% și 110% a sumelor alocate pentru reabilitarea unor drumuri județene”

Foarte multe dintre promisiunile social democraților au rămas doar la stadiul de idei. După 4 ani de mandat ieșenii trebuie să realizeze că există o diferență mare între vorbe în vânt și fapte concrete.

Citeste si   Nelu Tătaru: Nu ziua votului va decide cum va merge pandemia. Este unul dintre cele mai securizate momente


Share

LĂSAȚI UN MESAJ