Share

Direcția de Creșe Iași are în vedere vara aceasta ample lucrări de renovare la creșa cu numărul 9. Această decizie a venit în condițiile în care acolo nu s-au mai făcut lucrări de ceva timp iar pereții, tavanul și pardoselile erau uzate.

Reparațiile au ca scop creșterea gradului de confort în incinta creșei, sporirea gradului de siguranță, având în vedere că se va construi și o nouă ieșire de urgență, și creșterea eficienței energetice. Printre altele, cele mai importante lucrări vizează eliminarea lambriurilor, repararea pardoselilor și placarea lor cu gresie și placarea pereților cu faianță.

“Este vorba de niște reparații interioare la creșa noastră, numărul 9. Practic vrem să reamenajăm toate spațiile, incluzând holurile și spălătoriile. Vor fi placați pereții cu faianță, pardoselile cu gresie, tavanele vor fi date cu var, vor fi puse colțare de aluminiu, asta pentru că erau cam uzate.

Aceasta e o creșă la care nu s-au mai făcut lucrări de renovare demult și trebuie rezolvată pentru că tot am avut probleme la pardonseli. Acolo trebuie turnată șapă, se pune covor tip parchet, un PVC special pentru spațiile tip creșe sau spitale, cu suport antibacterian foarte bun. Se va rugravi peste tot și ne-a fost impus să mai avem o ieșire de evacuare, deci trebuie construită și aceasta.

Este o lucrare complexă de renovări interioare. De-abia a fost efectuată achiziția iar lucrările vor dura câteva luni. În mod normal se vor bucura de aceste noutăți cele patru grupe de copii, adică aproximativ 100, însă nu știm exact cați copii ne va permite legea să avem la toamnă, având în vedere măsurile de distanțare fizică. Renovăm practic peste tot“, a declarat  Eugen Gavriloaie, contabil Direcția de Creșe Iași.

Proiectul de renovare are o valoare de 146.677,25 de lei iar termenul de finalizare este de 2-3 luni, în funcție de momentul începerii efective a lucrărilor.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ