Share

În urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase din luna iulie 2018, s-au produs pagube însemnate în Comuna Aroneanu, Iaşi

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ştefan, a semnat ordinul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, în vederea reabilitării infrastructurii rutiere afectate de viituri în comuna Aroneanu Iaşi.

Intervenția este necesară deoarece, în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase din luna iulie 2018, s-au produs pagube însemnate, întrucât drumurile și podețele existente, nu asigură scurgerea apelor. Astfel, pentru remedierea situației, se va interveni în satul Dorobanți din comuna Aroneanu.

Pe mai multe drumuri comunale și sătești, se vor realiza rigole noi de pământ, rigole betonate, podețe transversale și laterale, se vor face intervenții pe drumuri laterale și 90 de accese la proprietăți.

Citeste si   Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19

Obiectivul va fi realizat prin Subprogramul ”Lucrări în primă urgență”, din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS), derulat de Compania Naţională de Investiţii.

Valoarea totală a investiției este de 4,9 milioane de lei (sumă asigurată de la bugetul de stat și din bugetul local al comunei), iar durata de realizare a lucrărilor va fi de 12 luni.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ