Share

Odată cu apropierea sezonului cald a început să crească și numărul de locuri de muncă din construcții, acesta fiind de altfel, unul dintre cele mai active domenii atunci când vine vorba despre munca temporară sau sezonieră.

În statisticile Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi figureaza 513 locuri de munca vacante.  Dintre acestea 74 sunt  pentru persoane cu studii superioare și 439 pentru persoane cu studii medii.

Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în sectorul construcțiilor (286), domeniu urmat de prestări servicii (153), confecții (39), industrie (33), agricultură și sănătate (câte unul)

”În această perioadă prin intermediul AJOFM Iași sunt disponibile aproximativ 15 locuri de muncă vacante. Cele mai multe oferte se înregistrează în domeniul construcțiilor , aproximativ 290 de posture libere.

Adriana Sîrghie:”Se caută în general agenți de securitate, agenți de curățenie, de tursim”

 De asemenea se înregistrează un număr destul de consistent de locuri de muncă și în sectorul serviciilor. Se caută în general agenți de securitate, agenți de curățenie, de tursim. Iar în construcții cele mai solicitate meserii sunt cea de dulgher, fierar betonist. La mare căutare sunt și inginerii în construcții a declarat Adriana Sîrghie, purtător de cuvânt al AJOFM Iași.

Consiliere si mediere pe piata muncii

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi (AJOFM ) reprezinta, la nivel teritorial, Serviciul Public de Ocupare din Romania, institutie care oferă tinerilor  pachete personalizate de servicii, gratuite, în vederea ocuparii unui loc de muncă.

Citeste si   Iohannis: România are atuuri veritabile pentru a deveni un important jucător în regiune pe piaţa gazelor

Aceste servicii constau în principal în: consiliere și mediere pe piața muncii, oferirea de prime tinerilor care își gasesc un loc de munca: prima de inserție de 1.500 lei, prima de activare de 1.000 lei, prima de instalare de 12.500 lei, prima de încadrare de maximum 55 lei/zi ,subvenții pentru firmele care angajeaza tineri (2.250 lei/luna/tanar angajat). 

Citeste si   Incendiu devastator la o pensiune de la munte - Imaginile dezastrului

Share

LĂSAȚI UN MESAJ