Share

Măsuri de prevenire a răspândirii infecției cu virusul COVID-19, luate la nivelul întregului județ

Având în vedere evoluția epidemiei de Coronavirus pe teritoriul României, instituțiile din subordinea Consiliului Județean precum și operatorii de transport rutier de persoane prin servicii regulate care operează pe traseele județului au luat măsuri de combatere a răspândirii infecției cu Coronavirus.

            Microbuzele sunt igienizate la capăt de linie, sunt dezinfectate mânerele ușilor, barele, cotierele de la scaune precum și celelalte suprafețe cu care pot intra în contact călătorii

În județ, o parte dintre operatori au distribuit șoferilor măști de protecție și substanțe dezinfectante. Acolo unde este cazul, în sălile de așteptare a fost amenajat un punct de dezinfecție prevăzut cu gel aseptic, măști de protecție și alcool sanitar. În unele mijloace de transport, cât și în stații, au fost afișate, la loc vizibil, materiale informative privind infecția cu COVID-19.

Citeste si   SENATORUL Laura Iuliana SCÂNTEI, IEȘEANCĂ numai în campania ELECTORALĂ

            La sfârșitul fiecărei zilei de lucru se realizează dezinfectarea mijloacelor de transport cu materiale sanitare recomandate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică

Suntem atenți atât la situația răspândirii virusului COVID-19 la nivel internațional, cât mai ales la nivel național și reacționăm prompt. Acum este nevoie de multă implicare,  și mai ales responsabilizare. Este și motivul pentru care am retransmis apelul către toți cei implicați în activități cu publicul, ca aceștia să ia măsuri de prevenire a infecției cu coronavirus.

Încă de acum două săptămâni am luat măsuri suplimentare de siguranță și am organizat unitățile medicale din subordinea Consiliului Județean pentru a putea face față oricărei situații nedorite. Ce pot să spun este că instituțiile aflate în subordinea și/sau coordonarea noastră au luat toate măsurile pentru a evita răspândirea”, a spus președintele CJ, Maricel Popa.

Citeste si   4.916 cazuri noi de persoane INFECTATE cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

            În urma deciziilor Ministerului Afacerilor Interne, instituțiile culturale din subordinea Consiliului Județean au anunțat întreruperea temporară a activităților cu publicul

Muzeul Național al Literaturii Române suspendă toate evenimentele programate, până în data de 31 martie 2020 (cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade). Ca urmare a recomandărilor oficiale în ceea ce privește luarea măsurilor de prevenție, ghidajele pentru vizitele în expozițiile permanente și temporare ale muzeelor literare ieșene sunt, de asemenea, suspendate până la aceeași dată.

Spectacolele de la Teatrul Luceafărul, programate în zilele de 15 și 22 martie 2020, au fost amânate pentru o dată ce va fi stabilită în funcție de evoluția situației privind răspândirea infecțiilor cu COVID-19.

Citeste si   (P) Vasile TOMA: ”AUTOSTRADA FEROVIARĂ IAȘI-ORADEA, calea libertății de dezvoltare a Iașiului și a Moldovei”

La R.A. Aeroportul Iași au fost luate măsuri speciale care presupun consult medical și aplicare de chestionare a persoanelor care sosesc în județ, cu precădere a acelora care vin din Germania, Franța și Spania.

Până pe 31 martie 2020, toate evenimentele de animație culturală organizate la sediul central și la filialele Bibliotecii Județene „Gheorghe Asachi” Iași se anulează/suspendă fără nicio excepție. Sala de lectură, Sala de periodice și punctele de acces la internet sunt închise, la fel și biblioteca din cadrul Secției Împrumut pentru Copii.

De asemenea, locurile de studiu din celelalte săli/filiale nu mai sunt disponibile pentru public. Activitatea de „împrumut carte” la domiciliu și de restituire a publicațiilor împrumutate se face conform programului normal cu publicul, atât la sediul central, cât și la filialele bibliotecii.                                                    


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ