Share

Conform datelor centralizate la nivel județean există la acest moment:

  • în autoizolare la domiciliu, 774 de persoane;
  • în carantină instituționalizată, 581 de persoane;
  • 15005 de persoane ieșite din autoizolare;
  • 2520 de persoane ieșite din carantină instituționalizată;
  • Până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 16837 de teste.

Conform situației întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2061 de persoane declarate vindecate.

Documentele emise de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor își prelungesc valabilitatea

Având în vedere numărul mare de solicitări, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, a anunțat prelungirea valabilității documentelor emise de acesta (permisele de conducere românești, autorizațiile de circulație provizorie, dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare și ale permiselor de conducere eliberate de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor la depunerea dosarelor de înmatriculare/ transcriere/ certificate de înmatriculare sau preschimbare permise de conducere românești/străine sau duplicate), și care au expirat în perioada Stării de Urgență. Acestea își prelungesc valabilitatea şi sunt recunoscute de autorităţi pe teritoriul României, fiind disponibil un interval de 90 zile, pentru preschimbarea acestora, după încetarea stării de urgență.

Citeste si   Suceava: O singură persoană diagnosticată cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

S-a reluat activitatea cabinetelor de medicină dentară, pentru cazurile care nu reprezintă urgențe

Deși circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă în orice interval orar al zilei, medicii recomandă evitarea de către aceștia a locurilor aglomerate, respectiv a deplasărilor nenecesare.

Totodată, începând de azi intră în vigoare Legea nr. 55/ 2020 privind măsurile impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Tot în acest act cu caracter legislativ este adus la cunoștință cetățenilor că nerespectarea măsurilor individuale de protecție va atrage cu sine amenzi al căror cuantum este cuprins între 500 lei și 2500 lei.

Citeste si   Suceava: Cursuri pentru a ajuta studenţii în tranziţia spre piaţa muncii şi recuperarea după pandemie, la USV

Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise!


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ