Share

Administrația locală a comuni ȚUȚORA implementează un proiect ce are extinderea rețelei de canalizare în localitatea CHIPEREȘTI.  Investiția realizată de către primăria Țuțora are în vedere realizarea sistemului de canalizare doar pentru apele menajere, apele pluviale de pe teritoriul localității fiind colectate prin șanțurile marginale și rigolele existente la rețeaua de drumuri și evacuate în rețeaua de canale și pâraie existentă.

Citeste si   „Școli creative”- CREȘTEREA accesului la EDUCAȚIE pentru comunități DEZAVANTAJE socio-economic din IAȘI și VASLUI

Obiectivele investiției sunt: asigurarea unui confort sporit, creșterea gradului de igienă a populației, reducerea numărului de persoane predispuse la boli din cauza consumumului de apă din fântâni infestată cu nitrați, nitriți, creșterea gradului de sănătate publică, implimentartea unor măsuri de îmbunătățire a calității mediului înconjurător, dezvoltarea durabilă a zonei cu un  impact direct și indirect asupra dezvoltării economice, sociale și culturale.

 „Sistemul de canalizare centralizat este alcauit din: rețea de canalizare gravitațională CG; rețea de canalizare sub presiune (pompată); stații de pompare ape uzate (SPAU 2 bucăți); branșamente la utilizatori (175).

Sistemul de canalizare propus pe teritoriul satului Chiperești este împărțit în tronsoane și are un regim de curgere gravitațional. Pe tronsonul unde panta terenului nu a fost favorabilă, s-au proiectat stații de pompare și conducte de refulare aferente. Rețeaua gravitațională are o lungime de 4453 m, iar cea sub presiune de 1367 m, adică în total 5820 metri liniari”, a declarat primarul comunei Țuțora, Cristinel ALBU.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ