Share

Continuă REABILITAREA și modernizarea la Spitalul de Copii ”Sf. MARIA” din IAȘI

Consiliul Județean Iași, reprezentat de președintele CJ, Maricel POPA, a prezentat ieri, stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a Spitalului de Copii ”SF. Maria”, alături de managerul spitalului, Corneliu MIHAI. 

Spitalul de Copii ”Sf. MARIA” din Iași, continuă renovările care au fost începute în urmă cu o lună și care au ca obiectiv finalizarea în maxim 3 ani.

Reabilitarea se desfășoară pe tronsoane, ținându-se cont și de modul în care au fost
proiectate rețelele electrice, de apă și canalizare.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, având o valoare totală de 121 milioane lei (inclusiv TVA), sumă ce cuprinde și restul contractelor necesare în astfel de proiecte, de la consultanță și până la dirigenție de șantier.

Citeste si   Iată CUM BLOCHEAZĂ directorul Virgil BABÂI dezvoltarea comunei DOBROVĂȚ!? S-au obținut 28 din cele 29 de AVIZE

În momentul de față, se lucrează pe tronsonul l, pe etajele 6,7,8 și acoperiș. 

Spitalului de Copii ”SF. Maria” are o suprafață construită la sol de 2817 mp și una utilă de 18.668,38 mp, fiind  dat în folosință în anul 1970 și nu a mai fost reabilitat niciodată până acum.

În luna iunie 2018 spitalul avea pierderi de 593.000 de lei, în iulie 2019, după o lună de activitate, a reușit să ajungă pe plus 300.464 lei, o diferență de 894.180 lei. În luna septembrie, față de aceeași lună a anului trecut, diferența este de 1 045 055 lei.

Maricel POPA, președintele Consiliului Județean IAȘI: ”În luna iunie 2018 spitalul avea pierderi de 593.000 de lei”

”În luna iunie 2018 spitalul avea pierderi de 593.000 de lei, în iulie 2019, după o lună de activitate, a reușit să ajungă pe plus 300.464 lei, o diferență de 894.180 lei. În luna septembrie, față de aceeași lună a anului trecut, diferența este de 1 045 055 lei”, a declarat președintele Consiliului Județean, Maricel POPA.

Corneliu MIHAI, managerul Spitalului ”Sf. Maria” IAȘI : ”Misiunea mea, ca manager de spital, este să pun la dispoziție constructorului tronsonul pe care trebuie să construiască”

Misiunea mea, ca manager de spital, este să pun la dispoziție constructorului tronsonul pe care trebuie să construiască. În momentul de față tronsonul este eliberat, materialele auxiliare, care nu mai pot fi folosite, au fost transferate într-un loc anexat și materialele de bună folosință le-am dus într-un loc, în secția, Direcția Copilului. În continuare avem în vedere să recuperăm anumite materiale de pe secții, pentru a le inventaria.

Am făcut tot posibilul să relocăm toate paturile de pe un tronson pe altul. Din păcate, în momentul de față există aglomeraţie. Noi, ca spital, trebuie să ne facem serviciile. De aceea, de astăzi, am introdus un sistem de selecție a celor care intră în spital, am redus programul de vizită la 2 ore zilnic, studenţii vor avea la etajul 7 trei săli de cursuri”, a declarat managerul Spitalului de Copii ”Sf. Maria” Iași, Corneliu MIHAI.

Citeste si   BULETIN INFORMATIV – 22.09.2020

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ