Share

Pasagerii călătoresc din ce în ce mai mult. În Uniunea Europeană, anul trecut, au zburat peste 970 de milioane de oameni, mai mult cu 6% faţă de 2015. Cele mai mari creşteri le-a înregistrat Bulgaria, dar şi România

15 milioane de români au mers cu avionul anul trecut. Dintre aceştia 12,3 milioane au călătorit în ţări ale Uniunii Europene, 1,9 milioane în afara UE, iar 895 de mii în ţară.

Citeste si   SECETA PEDOLOGICĂ face RAVAGII! Fermierii ieșeni așteaptă ajutoarele de la stat

„Aeroportul Iaşi s-a dezvoltat într-un ritm spectaculos, iar la începutul lunii viitoare vom surprinde un trafic de un milion de pasageri”, spune Elena Troia – purtător de cuvânt Aeroportul Iaşi, conform Digi24.

Sunt 5 rute interne și 18 externe

Din Iaşi puteţi merge către aeroporturi din Belgia, Franţa, Germania, Austria, Spania, Israel sau Cipru. Iar de la anul sunt introduse alte cinci noi curse

Citeste si   Care este scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, valabil pentru începutul de an școlar

„Am luat în discuţie dezvoltarea în continuare a Aeroportului, extinderea platformei, extinderea terminalului”, spune Mitică Rebegea – preşedinte CA Aeroportul Iaşi, conform Digi24.

În prezent, aeroportul are în portofoliu peste 45 de destinații spre 20 de țări

Printre destinațiile regulate se numără București Otopeni, Londra Luton, Munchen, Milano, Paris și Barcelona.

Citeste si   VIDEO l Oamenii din Podu ILOAIEI sunt exasperați de starea DRUMURILOR județene administrate de CJ IAȘI

La nivel european, în 2016, 972,7 milioane de oameni au mers cu avionul, cu 54,4 milioane mai mulţi ca în 2015. Cel mai mare număr de pasageri aerieni s-au înregistrat în Marea Britanie, aproape 250 de milioane, iar în Germania, peste 200 de milioane de călători, iar Spania 194 de milioane.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ