Share

Proiectele de infrastructură sunt vitale pentru o dezvoltare economică stabilă, pe termen lung. Efectele sunt vizibile: fără investiții, calitatea vieții cetățenilor are de suferit major.

Repararea și întreținerea trotuarelor este de o importanță vitală în Romania, având în vedere faptul că foarte multe accidente se petrec pe drumurile publice

Repararea și întreținerea trotuarelor este de o importanță vitală în Romania, având în vedere faptul că foarte multe accidente se petrec pe drumurile publice. Investițiile sunt în desfășurare și în Municipiul Suceava, unde a fost demarat proiectul ”Îmbrăcare și reparații trotuare, cu pavele, pe raza municipiului Suceava”.

Citeste si   Cod galben de ceaţă densă în 12 judeţe, miercuri dimineaţa

Lucrările de îmbrăcare și reparații trotuare, cu pavele prefabricate din beton, au ca scop menţinerea parametrilor geometrici ai suprafeţei trotuarelor, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de desfăşurare a traficului pietonal în municipiul Suceava.

Contractul presupune execuția lucrărilor de îmbrăcare și reparații trotuare, cu pavele, pe raza municipiului Suceava, în funcție de necesitați. Lucrările de reparaţii îmbrăcăminţi trotuare, cu pavele vibropresate constau din montarea pavelelor de 4/6/8 cm grosime la trotuare pe pat de nisip cu suport din balast sau beton.

Citeste si   Managerul SJU Suceava, desemnat coordonator medical al judeţului sub autoritatea CJSU

Mai mult decât atât, un traseu pietonal ar trebui să fie accesibil tuturor categoriilor de persoane, unde cei în scaun rulant și cei cu deficiențe de vedere pot să se deplaseze independent, fără niciun fel de sprijin și, mai ales, în deplină siguranță. Modernizarea spatiului public este o certitudine a faptului că acesta este accesibil tuturor categoriilor de pietoni.

Citeste si   Deputatul PNL Ioan BALAN, scrisoare deschisă către Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel POPESCU


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ