Share

Accesul aleșilor județului va fi permis în serii de câte șase, în ordine alfabetică, la interval de zece minute

Vor discuta pe marginea proiectului, își vor exprima votul apoi vor părăsi sala. Consilierii vor primi gel dezinfectant, mănuși, măști de protecție precum și pixuri de unică folosință. Locurile vor fi stabilite la distanță de aproximativ trei metri unul față de celălalt.

După consemnarea votului, aleșii județului vor părăsi sala de ședință individual, pe o altă ușă decât cea pe care au intrat și nu vor staționa pe holurile instituției. Acei consilieri care au călătorit în ultimele 14 zile în afara granițelor țării sau care știu că au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus sunt obligați să anunțe conducerea CJ până la începerea ședinței de plen”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Citeste si   Iohannis, despre învățământul online: E cert că elevii și părinții pierd mult fiindcă nu se pot desfășura orele fizic

Marian USCATU: ”ÎN AL TREISPREZECELEA CEAS, președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, a decis convocarea unei ședințe extraordinare pe tema coronavirusului”

După ce am solicitat același lucru în urmă cu o lună, după ce mass-media l-a criticat pentru lipsa de fermitate, după ce pandemia s-a agravat, ÎN AL TREISPREZECELEA CEAS, președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, a decis convocarea unei ședințe extraordinare pe tema coronavirusului. Este păcat că nu a înțeles gravitatea situației încă de acum o lună pentru că multe dintre infectări poate nu ar mai fi avut loc.

Grupul consilierilor județeni PMP a susținut și va susține necondiționat orice măsură care poate veni în sprijinul cetățenilor și care poate ajuta la soluționarea cât mai rapidă a pandemiei. Toți consilierii județeni trebuie să treacă peste orgoliile politice și să pună umărul pentru a ieși cât mai rapid din această criză. Nimeni nu trebuie să plătească pentru inconștiența conducerii Consiliului Județean!

Sper ca materialele sanitare necesare să ajungă la cei care au nevoie în timp util. Cei din prima linie, adică medici, asistente și restul personalului medical, trebuie protejați! Este momentul să ne îndreptăm atenția și asupra acestor oameni, să le mulțumim pentru sacrificiul lor și să ne rugăm pentru ei”, a declarat Marian USCATU, consilier județean din partea PMP.

Citeste si   ZI de SĂRBĂTOARE națională! Peste 700.000 de ROMÂNI poartă numele Sfântului ANDREI

Romeo VATRĂ: ”Pentru a evita dezbaterile incomode, președintele CJ Iasi a inventat o nouă formă de ședință, ședința pe rând”

”Pentru a evita dezbaterile incomode, președintele CJ Iasi a inventat o nouă formă de ședință, ședința pe rând. Consilierii județeni vor fi chemați în grupuri de câte șase să dea cu subsemnatul ce votează. Unde e dreptul legal al consilierilor de a avea amendamente?

De ce fugiți de dezbateri și amendanente? Coronavirusul nu e nici mai rău, nici mai bun decât era săptămâna trecută, când ați insistat să faceți ședința de plen în sala mare. Aveați varianta să organizați ședința online, așa cum se face la Consiliul Județean Bacău, sau la Consiliul Local Iași.

Nu fugiți de propuneri si amendamente, nu au scopul să vă dăuneze imaginii, ci au menirea de a ajuta în lupta cu aceasta pandemie, in primul rând de a salva vieți. Nu ați făcut tot ce se putea face până acum, nu ați luat măsuri la timpul potrivit, lasati-ne sa ajutăm, renuntați măcar acum la orgoliul politic care v-a condus deciziile in acest mandat”, a declarat Romeo VATRĂ, consilier județean din partea PNL. 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ