Share

În plină stare de urgență la Iași se dezinfectează doar străzile principale

Dezinfectarea la Iași, a străzilor, trotuarelor și aleilor care nu sunt încadrate ca spații verzi ar trebui efectuată în intervalul orar 22:00-06:00 conform Art. 8 din 23.03.2020.

Administrația locală ieșeană a decis ca seara trecută (24.03 -n.r.) să fie dezinfectate doar străzile principale, uitând astfel de decizia din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Citeste si   La USAMV IAȘI sunt studiate plantele ORNAMENTALE ce ar putea fi folosite în INFRASTRUCTURA urbană VERDE

Ce prevede decizia?

În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență destinată luării unor măsuri de prevenire a infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în Municipiul Iași s-a hotărât, printre altele, conform Art. 8., începând cu data de 23 martie 2020, că SC Salubris SA va demara dezinfectarea străzilor, trotuarelor și aleilor care nu sunt încadrate ca spații verzi cu dezinfectanți pe bază de hipoclorit de sodiu.

Citeste si   UMF IAȘI – locul III pe podiumul universităților din ROMÂNIA

Hipoclorit de sodiu conform adresei Direcției de Sănătate Publică Iași nr. 8350/18.03.2020 poate fi folosit doar în intervalul orar 22.00 – 6.00.

Pentru o dezinfectare corectă ar fi fost necesară și spălarea trotuarelor și aleilor, nu doar a străzilor principale.

Au fost intensificate măsurile împotriva COVID – 19 la Iași?

Vom continua dezinfecția în piețe, parcuri, locuri de joacă, și orice spațiu public. Din această seară (23.03 – n.r.), pe tot parcursul nopții, utilajele noastre vor începe dezinfecția străzilor și bulevardelor din oraș. Vă rog să nu ieșiți din casă decât dacă este neapărată nevoie: la serviciu, la medic sau pentru aprovizionarea cu alimente sau medicamente”, a declarat primarul Iaşului, Mihai CHIRICA.

Citeste si   Ieșenii MĂNÂNCĂ o pâine mai SCUMPĂ anul acesta! Mihai, agricultor: ”SECETA a DISTRUS hectare ÎNTREGI”

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ