Share

În PNL apele sunt foarte învolburate, după rezultatul extrem de slab de la alegerile parlamentare. Conform statutului PNL, la începutul anului 2017 trebuie organizat un Congres pentru unificarea definitivă a partidului.

Pe lângă acest Congres, în PNL vor începe alegeri interne în organizațiile județene. Mulți dintre liderii județeni sunt așteptați cu demisiile pe masă, după aceste alegeri, iar cei care au obținut peste media partidului nu vor fi obligați să intre în malaxorul alegerilor interne.

Citeste si   Realitatea din PSD - Dan Cristian Popescu, despre creșterea punctului de pensie cu 40%, școala online și proiectele pentru Sectorul 2

Tocmai din acest motiv, în interiorul partidului, se formează două tabere. O primă tabără care vrea Congres cât mai rapid și o altă tabără care vrea să lungească termenul până la Congres.

Prima tabără este condusă de foștii lideri ai partidului, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, care vor organizarea cât mai rapidă a unui Congres, pentru a nu lăsa taberele să se regrupeze și să poată controla în continuare partidul. Această tabără își dorește Convenție Națională la jumătatea lunii februarie și o Congres la jumătatea lui martie, data de 14 martie fiind una luată în calcul.

Citeste si   Gabriel Mutu: În Sectorul 6, relația cu cetățenii a devenit mai transparentă ca niciodată

A doua tabără îi cuprinde pe cei care nu au performat în alegeri, dar și o parte a liderilor din teritoriu care au performat, dar care au intenția de a-și impune omul lor la conducerea PNL, ca urmare a Congresului. Aceștia încearcă să lungească termenul de organizare al Congresului pentru a face jocurile interne care să le asigure majoritatea.

Citeste si   Nicușor Dan, la Legile Puterii: „Trebuie să copiem ce au făcut orașele occidentale în ultimii patruzeci de ani”

Această tabără și-ar dori Congres spre finalul sesiunii parlamentare, luna iunie fiind una luată în considerare pentru acest eveniment. De fapt, tabăra își dorește un Congres în două etape. O primă etapă în martie/aprilie, dar în care să se stabilească doar chestii organizatorice, iar în luna iunie să se dea bătălia pentru conducerea partidului.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ