Share

Deși se zvonește și zvonul are iz de credibilitate, că ALDE va face implozie prin plecarea în curând a 16 parlamentari, filiala Iași vrea să facă act de prezență, anunțând că Viceprimarul Radu Botez va candida la Primărie

Preşedintele ALDE Iaşi, Deputatul Varujan Vosganian a anunțat că ALDE îl va sprijini pe actualul viceprimar, Radu Botez pentru a candida la Primăria Iași: În toate aceste incertitudini pe care le-aţi ridicat, legate de atmosfera politică a municipiului, ieri (joi, 20.02 n.r.), în Biroul nostru Judeţean am decis în sfârşit o certitudine: candidatura domnului Radu Botez pentru Primăria Municipiului Iaşi”.

De Radu Botez e greu să afli ceva, fiindcă nu prea aude nimeni de el, nici când face ceva și nici când vorbește

 Are 57 de ani, s-a născut la Iași – ”oraș care mi-a intrat în suflet, și pe care nu mi-am dorit să-l părăsesc, deși am dublă cetățenie româno-germană”– a fost cercetător și cadru universitar în învățământul tehnic superior ieșean, apoi a intrat în afaceri, o bună parte din viață, trăind în Germania.

Deși este poreclit ”Neamțul” (din cauza figurii blonde probabil, dar și din cauza faptului că deține cetățenia germană, alături de cea română) , Viceprimarul Iașului, se pricepe, după cum se poate vedea, să înșele.

Nu înșeală numai încrederea alegătorilor, asta este o chestiune normală la orice politician român consacrat, ci, înșeală statul român. Ziarul Buna Dimineata Iasi a dezvăluit că firma Construct-Design SRL, al cărei obiect de activitate îl constituie lucrările de construcții la clădiri nerezidențiale și rezidențiale, la care Radu Botez este acționar alături de Costică Japa (deținător și al firmei de construcții metalice Tehnopres SA unde are acționari notorii ca Harabagiu Valentin sau Vasile Toma etc) și Olteția Dabija, datorează statului român circa 3 milioane lei (mai exact 2 819 868 lei).

Citeste si   Managerii marilor COMPANII se implică în CAMPANIA de VACCINARE

 Din această poziție, pe lângă ceea ce am arătat mai sus, Radu Botez a reușit ca asociat în 6 firme, să le falimenteze pe toate

Sunt de notorietate colaborările păguboase pentru stat, dintre Radu Botez și Mihai Chiteală (Alex Sistem SRL) și Cristina Răuțu (CD-Total  Imobiliar SRL). Alte firme puse pe butuci de priceputul politican și om de afaceri Radu Botez sunt Coralimex SRL, Domenii Viticole SRL, Basil SA.

Totuși, în una din puținele declarații publice, Radu Botez se prezintă antreprenor de succes, ca fiind omul care a construit printre primii în Iași, în sectorul privat.

Se visa primar interimar, în caz că Mihai Chirica ar fi avut soarta lui Gheorghe Nichita

Este de notorietate faptul că, în 2016, Radu Botez, trecut la ALDE a fost candidat la fotoliul de primar. Atunci, a fost lansat cu surle de Varujan Vosganian, liderul actual al ALDE Iași.

Atunci, Radu Botez, dacă activitate nu a avut, și-a a dus o companie selectă de susținători: profesorul universitar dr. Vasile Astărăstoaie, fost rector la UMF Iași și fost Președinte al Colegiului Medicilor, Vasile Cepoi, fost Ministru al Sănătății,   profesorul Traian Cohal, cel mai celebru profesor preuniversitar de matematică din Iași, medicul Răzvan Constantinescu, profesorul universitar dr. Cristian Dragomir, chirurg și fost rector la UMF Iași, lectorul Sorin Miron, fizician, profesorul universitar dr. Victor Năstase, fost decan la UMF Iași, Margareta Perevoznic, mare maestră internațională a șahului fondatoarea practicării ofociale a acestui sport al minții în Iași, profesorul universitar dr. Gheorghe Popa, fost rector la Universitatea „Al. I. Cuza” Iași,  avocatul Mihai Tun, vicepreședintele Baroului Iași, avocatul Nicolae Volovăț.

Din mediul de afaceri, ”au garantat” pentru Radu Botez nume de succes din Iași, Simon Iancu, Emil Pinteală, Sorin Ionescu și Dorin Cristea, manager la o firmă de IT

Dacă nu a fost să fie Primar, Radu Botez a reușit să fie Viceprimar, ceea ce face nu este de ici, de colo, dat fiind salariul uriaș încasat de Radu Botez, de la statul român, pe care l-a prădat de câte ori a avut ocazia, prin afacerile oneroase care apar în dreptul numelui său.

Citeste si   Se reia RĂZBOIUL pe dosarul lui Sebastian Ghiță. Miză URIAȘĂ

Despre Radu Botez se știe că nu prea vorbește, sau dacă o face, este la fel de controversat ca în afaceri.

Declarațiile sale vizează abordări generale, fără substanță, precum declarația sa din 2018:

viceprimarul-radu-botez-va-candida-la-primaria-iasului-din-partea-aldeAjutăm administrativ primarul în luarea unor decizii. La ora actuală probleme majore sunt de infrastructură. Avem un trafic foarte intens și nemulțumiri în trafic. Nemulțumiri sunt cumva și pe direcții contradictorii. Avem persoane nemulțumite că nu funcționează într-un ritm mult mai alert trasportul în comun. Și avem persoane care nu pot ajunge din punctul A în punctul B cu mașina.

Lucruri dificile de a le realiza pe amândouă. Pobabil că în viitorul apropiat va trebui să luăm o decizie și mai mult ca sigur aceasta va fi în favoarea transportului public. Avem o serie de proiecte de infrastructură, pasarele, poduri, tuneluri, care ar fluidiza traficul. Cel mai celebru din ultima perioadă în Iaşi este PUG-ul pe care noi l-am terminat la sfârşitul anului 2016 şi nici până acum, după doi ani, nu am reuşit să obţinem toate avizele. Este frustrant de foarte multe ori să vrei să faci ceva şi să fim blocați tot timpul în tot felul de avize”.

Citeste si   Premierul Florin Cîțu, întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene: ”Vom merge cu reforma peste tot”

Evident, PUG-ul nu este finalizat nici astăzi, în 2020

Acum doi ani, când a avut loc cea mai amplă dezbatere din Iași, legată de Autostrada Unirii, Radu Botez a reușit perfomanța să-i enerveze pe toți: ba că nu pot fi accesați bani pentru Autostrada Unirii, ba că aceasta nu prea are importanță europeană, ba ca autoritățile ieșene să suporte costul studiului de fezabilitate pentru cei 70 km ai viitoarei autostrăzi care sevor aflape teritoriul Județului Iași.

Acesta ar fi costat 10 milioane euro, iar cosntrucție efectivă la 400 milioane euro. Având în vedere ce firme a falimentat radu Botez, înm domeniul construcțiilor și câți bani datorează, este ușor să ghicim cât de mult ar fi băgat mâna în banii de autostradă.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ