Share

Proiectele aflate în plină DESFĂȘURARE, din comuna UNGHENI, județul Iași

În comuna Ungheni, proiectele aflate în desfăşurare, sunt necesare pentru dezvoltarea comunei. Prin intermediul acestor proiecte, primarului comunei UNGHENI, Iulian MARCU, încercă să ofere cetăţenilor cele mai bune condiţii de trai.

În privința proiectelor aflate în desfășurare, s-a hotărât modernizarea drumurilor sătești în lungime de 5,2 km, acest obiectiv de investiții va fi continuat cu turnarea stratului de uzură peste stratul de asfalt.

Citeste si   EXPOZIȚIE de creaţie artistică FOTOGRAFICĂ “Tinerețe fără bătrânețe. Delta – Tărâm de poveste” la Iulius Mall IAȘI

Un alt proiect aflat în execuție și realizat cu sprijinul Ministerului Dezvoltării este extinderea rețelei de apă în lungime de 5,4 km în satul Mânzătești. Proiectul este realizat în proporție de 50%, urmează amenajarea unei stații de pompare și clorinare.

„Se finalizează racordarea în totalitate a comunei Ungheni, la rețeaua de apă”

Comuna are o rețea de apă în lungime de 46,4 km existenți, recepționați. Se dorește predarea către operatorul regional. Având în vedere faptul că apa este vitală pentru toți cetățenii din oricare localitate, acesta este un proiect excepțional pentru cetățenii satului Mânzătești.

Citeste si   Iulia SCÂNTEI, TAXATĂ de IEȘENI: ”De DOAMNA aflăm doar ACUM, dar am înțeles că a terminat deja un MANDAT”

Referitor la terenurile concesionate în comuna Ungheni, primăria a oferit gratuitate pentru realizarea cadastrului sistematic. S-au recepționat 1.527 cărti funciare și s-a început predarea lor către cetățeni. Vor urma alte 2.800 de loturi de teren care  se vor acorda pe viitor cetățenilor în lunile august – septembrie 2020.

Un alt proiect demarat în comuna Ungheni, constă în amenajarea unui Cimitir al Eroilor. Proiectul va fi realizat cu ajutorul bisericii din satul Bosia, Cultul Eroilor și Primăria Ungheni, unde au fost înmormântați în gropi comune soldați germani, ruși și români în al Doilea Război Mondial. Lucrarea presupune amenajarea drumului de acces, monumentului Eroilor cu finalizare în luna mai. Tot în luna mai va avea loc inaugurarea monumentului urmată de un moment artistic.

Citeste si   4.207 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ