Share

Câțiva minori din Roman au acționat ca în filme. Plini de adrenalină și de iresponsabilitate, au furat o mașină și au spart un garaj

În noaptea de 19/20 octombrie o patrulă din cadrul Poliției municipiului Roman, a depistat pe strada Roman Mușat un grup de 3 tineri care aveau un comportament neadecvat. Aceștia au fost conduși la sediul poliției unde le-a fost stabilită identitatea, respectiv toți minori, cu vârste de 17 ani (doi dintre aceștia) și 15 ani, având domiciliu pe raza județului Neamț.

În urma cercetărilor, polițiștii romașcani au stabilit că aceștia sunt suspecți de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat după cum urmează:

Citeste si   Caz halucinant, în județul Neamț: angajatele din bancă furau banii clienților

În seara zilei de 19 octombrie, în jurul orelor 22.00, unul din cei doi minori de 17 ani însoțit de minorul de 15 ani și o fată minoră de 15 ani, au sustras un autoturism aflat într-o parcare amenajată situată pe raza municipiului Roman.

Din municipiul Roman aceștia s-au îndreptat spre localitatea Poienari iar pe traseu l-au întâlnit pe al doilea minor de 17 ani, care, s-a alăturat grupului.

Datorită unei defecțiuni a mașinii furate, cei patru minori au abandonat-o și au revenit în municipiul Roman cu un autoturism de ocazie.

Citeste si   SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 1 octombrie

Minorii s-au deplasat pe strada Anton Pann, unde prin efracție au pătruns într-un garaj de unde au sustras mai multe bunuri pe care le-au depozitat într-un autoturism abandonat

Au furat bunuri precum TV LCD, 1 SMARTPHONE și o sumă de bani

Minora de 15 ani a asigurat paza autoturismului abandonat, unde au fost depozitate bunurile sustrase iar ceilalți minori s-au deplasat la un apartament situat la etajul I al unui bloc de locuințe, unde prin efracție au pătruns în interior și au sustras, un TV LCD, 1 smartphone și o suma de bani. După comiterea furtului, minorii au transportat bunurile la autoturismul abandonat.

Citeste si   UPDATE la bilanțul coronavirus România, 27 iunie. 325 de noi cazuri. Au fost efectuate mai mult de 12.000 de teste în ultimele 24 de ore

Tinerii au fost opriți de o patrulă de poliție. Pe parcursul cercetărilor, polițiștii au depistat și minora de 15 ani, iar bunurile sustrase au fost recuperate integral și restituite părților vătămate.

Cei patru minori au fost reținuți pe baza de ordonanță de reținere pentru 24 ore, iar la data de 20 octombrie, Judecătoria Roman a dispus arestarea băieților pentru o perioadă de 30 zile, iar împotriva minorei a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, a informat Romanul Financiar.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ