Share

Toate paturile de Terapie Intensivă din municipiul Iaşi care tratează bolnavi de COVID -19 sunt ocupate. 

Cele 41 de paturi la ATI disponibile în spitalele din municipiul Iași pentru bolnavii de COVID -19 sunt ocupate, urmând ca pacienții cu forme grave să fie internați la unități din alte localități.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică cere sprijinul direcțiilor similare Botoșani și Vaslui pentru transferul altor pacienți la unități medicale din cele două județe. Totodată, în această săptămână, ar urma să fie deschisă o secție de terapie intensivă pentru cazurile de Covid-19 la Spitalul de Recuperare din Municipiul Iaşi.

Citeste si   Vezi care este SITUAȚIA a două FOCARE COVID-19 în județul IAȘI

Cele 24 de paturi de terapie intensivă din cadrul Spitalului Mobil de la Leţcani inaugurat vineri nu pot fi utilizate, din cauza unei defecțiuni grave a stației de oxigen care face imposibilă deschiderea acestei secții.

”Nu mai avem niciun loc liber la Terapie intensivă de la Boli Infecţioase. Suntem în curs pentru a finaliza procedurile de completare numerică a personalului medical pentru a putea intra în folosință mai multe pături de la zona de confirmați. Totodată, la Spitalul Mobil de la Leţcani avem 70 de locuri.

Suntem în măsură să spunem că se fac în continuare verificări la stația de oxigen pentru a vedea dacă aceasta funcționează la parametri maximi pentru că bolnavii să aibă prognostic corespunzător în cele 24 de paturi de la Terapia Intensivă”, a declarat Carmen DOROBĂȚ.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ