Primăria Suceava va lansa procedura de licitație pentru desemnarea firmei care va executa proiectarea

Primăria Suceava va lansa procedura de licitație pentru desemnarea firmei care va executa proiectarea și execuția proiectului de modernizare a Ștrandului de la Ițcani, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu.

El a menționat că se scoate la licitație atât proiectarea cât și execuția lucrării, valoarea investiției fiind de 11,9 milioane de lei, fiind deja alocată suma de 5 milioane de lei din creditul angajat de municipalitate

Citeste si   Coronavirus/GCS: 2.424 de persoane în carantină; alte 90.292 sunt în izolare la domiciliu

Potrivit primarului, urmează să fie construit un bazin principal cu suprafață de 1.250 mp, un bazin cu apă sărată cu suprafață de 250 mp, un bazin pentru copii cu suprafață de 420 mp, terasă amenajată pentru alimentație publică, pavilion administrativ, pavilion vestiare și grupuri sanitare, pavilion de control acces, spațiu de joacă amenajat pentru copii, spațiu verde amenajat pentru relaxare precum și două platforme plajă cu nisip cu o suprafață totală de 1.120 mp și o platformă plajă deck cu o suprafață de 700 mp.

Citeste si   GCS: Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 148 de sancţiuni contravenţionale

Proiectul mai include și alimentare cu energie electrică, gaze naturale, rețele de telecomunicații, sistem supraveghere video, sistem sonorizare publică, rețea alimentare cu apă și retea canalizare.

Durata de execuție a proiectului este de 24 de luni

„Mi-aș fi dorit să fie mai repede, dar așa cum se știe acolo a trebuit să o luăm de la zero și e bine că vom face un ștrand nou”, a spus Ion Lungu.

Citeste si   Proiect de investiţii de aproape trei miliarde de euro la Centrul Expoziţional Romexpo

Ștrandul Ițcani, amenajat în imediata vecinătate a sistematizărilor hidrologice ale râului Suceava a funcționat din anul 1980 ca ștrand de folosință publică a municipiului Suceava, iar în momentul actual cele trei bazine descoperite care constitue acest amplasament precum și zona din proximitatea lor ( platformele, vestiarele și amenajările exterioare ) se află într-o stare avansată de degradare.  (T.B.)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ